• Mikor foganhatott? 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot Doktornő!

        Megkaptam a választ.

        Kiegészítem a kérdésem:

        Utolsó menstruáció január 24. Februárban nem jött meg.Február 19.-től mellfeszülés, ez mitől lehetett, peteérés vagy már terhes voltam?

        Március 6.U.h: 5 hét 6 nap mensitől: 10 mm-es petezsák.

        Március 13. U.h.:6 hét 6 nap mensitől Crl: 5 mm, szívpulzáció, vérkeringés kimutatása.

        Április 24. U.h.: 12 hét 6 nap: BPD: 19 mm, AC: 66 mm, FL:9 mm

        Leírom az együttléteket hátha az segít: február 10, 15, 19, 21.

        És a másik kérdésem az volt, hogy melyik adja meg a magzat pontos korát a BPD vagy a CRL?

        És hogy az FL hez mekkora ülőmagasság tartozik, vagy az fl ből ezt nem lehet megmondani?

        Válaszát nagyon szépen köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, ultrahang témában

        Kedves Hölgyem!

        A leírt méretek, és időpontok alapján a terhességi kor nagyából pontosnak tűnik, maximum 1 héttel térhet el a valós időponttól, de ez pont azt a bizonytalanságot mutatja, hogy lehet, hogy 10-én, lehet, hogy később fogant meg a baba. Tehát ez pont az a bizonytalanság, ami miatt a terminus 38-42. hétig tart.

        A terhességi kort a legkorábbi UH alapján lehet megbecsülni legpontosabban, a többi érték a baba megfelelő nöövekedését mutatja. A CRL így, mivel ezt tudjuk a legkorábban mérni segít a terhességi kor megállapításában, ezt becsüli meg az UH a vizsgálat során. Amennyiben itt eltérés van a menseshez képest, akkor módosítják a terminust, ilyenkor beszélünk csak az UH terminusról.

        A másik, hogy amikor már FL-t mérünk, akkor már nem számít a CRL, hiszen már pontosabban is látjuk a baba méreteit, és innen kezdve már ezt veszzük figyelembe, és hasonlítjuk össze a korábbi értékekkel, hogy megfelelően növekszik-e a baba.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-08 22:08:22; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés