Terhesség alatti szurkálás

Tisztelt Doktor Úr!

Feleségemmel most kezdtünk bele a 14. terhességi hétbe. A 12. hétnél az UH mindent rendben talált. Ikerterhességnek indult, de a 8-12. hét között az egyik elhalt, épp felszívódófélben volt (deformált petezsák, szívhang semmi). A másik viszont tehát teljesen rendben volt. 

A biztonság kedvéért az első 3 hónap alatt nélkülöztük a szexuális együttlétet. Most másodszor kerültünk intim helyzetben, és közösülés után (gumival) a lepedő vércseppes volt. Persze nagyon megijedtünk, 5 perc alatt a vérzés megszűnt (néhány wc-papír törléssel). Felhívtuk a nőgyógyászunkat, ő mondta, hogy miután behatolás is volt, ne aggódjunk, ez nem gond. Neki hiszünk, az ő tudását egy másodpercig sem vonjuk kérdőre; az egyik legjobb a szakmában. Viszont (vélhetőleg ettől függetlenül) , szurkál 2 napja a párom hasa. Ezelőtt is fordult már ilyen elő, akkor is a melegfront játszott közre. Magne B6-ot szed reggel, most 2 napja este is, ezt mondták, hogy ez segít. Meg ma volt pici barna folyás is. Utánaolvastam elég sokat, sokaknál előfordul és azt mondják, nem kell aggódni. Ha ez nem szűnik meg, felkeressük a nőgyógyászunkat újra, de feleslegesen nem zavarnánk.

Önnek mi a véleménye, van ok aggódni, vagy ezek teljesen normális tünetek lehetnek? Aggódunk, ami persze se nekünk, se a babának nem jó..

Köszönettel:
Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza barna folyás témában

Kedves Tamás!

A barnás folyás arra utal, hogy valahonnan volt egy kevés vérzés, mint ahogy azt Önök is tapasztalták, azt sajnos nem írta, mikor volt az együttlét. A szurkáló érzés miatt nyugodtan vehet be a párja több Magne B6-ot is, ne tudom, eddig mennyit szedett, de akár 3x vagy 4x 1-et is. Ezzel együtt azt javasolnám keressék fel kezelőorvosukat, és a barnás folyáson kívül említsék meg a hasi fájdalmakat is, melyek napok óta tartanak, érdemes lenne ellenőrizni UH-al a babát, így valóban megnyugodhatnának, és ellenőrizhetnék, honnan származik a vérzés, esetleg nincs-e egy fertőzés a háttérben, amit kezelni kellene.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. január 13., 20:33; Megválaszolva: 2009. január 13., 20:33
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák