Belső méhszájon tölcsérjel

Tisztelt Cím! Az alábbi kérdésben szeretnék segítséget kérni, hogy mit is jelent pontosan. Cervix 20 mm, 5mm-es tölcsérjel a belső méhszájnál, ultrahang vizsgálat után. Mennyire rossz eredmény ez 27 hét +1 naposan? 2 héttel korábban a cervix 3000 volt,hüvelyi vizsgálat után. A baba egészséges az ultrahang alapján. Progeszteron hüvelykúpot írtak fel este 1-et,és 3x2 magnerot. Mitől alakulhatott ez ki és mit jelent pontosan? Megnyílt a belső méhszájam? Koraszülés veszélye fenyeget? Fertőzésekről mennyire kell tartani ebben az esetben? Ha igen akkor a fent emlitett gyógyszerekkel a koraszülés megelőzhető? Visszaállhat még az eredeti állapot ha sokat fekszem? Igényel ez állandó fekvést? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Belső méhszájon tölcsérjel témában

Tisztelt Hölgyem !

Köszönöm levelét és rendkivül értelmes kérdéseit, mellyekkel -helyzetemet mekönnyitendően - egyben a választ is megadta.

Igen, az ultrahang alapján a belső méhszáj megnyilására lehet következtetni és ilyenkor a méh simaizomzatának tartós magneziumos nyugtatása feltétlenül indokolt-a további máhszáj megnyilást megelőző vizszintes pihenés javasolt.

Nem feltétlenül szükséges a "szigoru ágynyugalom" de minden hasüri nyomás emelkedést előidéző tevékenység / sulyos emegetése, sport, partnerkapcsolat / nagyon meggondolandó a jövőben és valóban rendkivül fontos a pihenés,a 2 hetenként végzett UH méhszáj vizsgálat.

Biztatásul csak annyit, hogy már csak 5 hetet kell kivárnia, hiszen a 32. hétre a baba légző és keringési központjai már olyan fejlettséget érnek el, hogy a legrosszabb esetben is/ persze ilyen ne történjen / életképes , egészséges ujszülött várható.

Üdvözlettel: dr.Kiss

PS: Fertőzéstől nem kell tartania.,a külső méhszáj a vizsgálat szerint zárt.

Kérdés: 2021. október 29., 09:51; Megválaszolva: 2021. november 02., 17:36
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Toxoplasma eredmény
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 14 hetes terhes vagyok. 2 hete átestem egy köhögős, orrfolyós betegségen. Majd 1 hétre rá elmentem vérvételre....
2. Babát szeretnénk
Kedves Doktornő! Most 10, 5 hónapos a kisfiam és szeretnénk neki testvért. Már csak este elalvas előtt cicizik és éjszaka amikor felkel, de közbe...
Vízhajtás terhesség idején
Ikerterhesség
Leletelemzés