Streptococcus

Tisztelt Doktornő! 36. heti mikrobiológiai leletem pozitív lett streptococcus alfa-haemolizalo kórokozóra. Ez mit jelent? Illetve a születendő babám mennyire veszélyezteti? Aerob tenyésztésre azt írták h B. csoportú streptococcus nem tenyésztett ki. Gomba szintén nem. Akkor mi ez az alfa? Sajnos nem tudtam a nogyogyaszommal beszélni, mert szabadságon volt, a helyettes pedig csak gyorsan felirt augmentint meg micovagot. Az első terhességemnél nem volt semmi gond, negatív eredményem lett. 2 éve szültem. Most mitől lettem pozitív? Valahol elkaphattam esetleg? Férjem tőlem elkaphattam, illetve vissza fertőzhet nemi úton? Neki is kéne antibiotikumot szednie? Mellékelten csatoltam a leletem fotóját. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza hüvelyváladék terhesség alatt témában

Kedves Hölgyem!

Az Ön szervezetében talált baktérium elsősorban Önnek okozhat problémát, és pl. szülés utáni fertőzést, ezért kapott kezelést rá. A másik, amit szűrünk a kismamáknál az a szülés során a babának is okozhat fertőzést, az lett Önnek negatív.

Egyik baktérium sem nemi úton átvihető fertőzés, egyszerűen megtelepedhetnek a gáton, a hüvelyben, vagy a méhszájban. Önnek egy kezelhető variáns volt kimutatható, így valószínűleg semmi komplikációval nem kell számolnia.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. szeptember 11., 11:00 ;Megválaszolva: 2021. október 08., 22:48
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Bőséges, fehér hüvelyváladék...
Tisztelt Doktor Úr! Terhességem elejétől fogva (most a 27. hétben járok) folyamatos, visszatérő fehér folyással küszködöm, ami nem bűzös...
Korai terhességi ,alhasi fájdalom
Terhesség előtti sör
Pajzsmirigy betegség
Terhesség előtti alkohol