Terhesség alatt fogröntgen

Tisztelt Doktor Úr! 32 éves, magamat egészségesnek tudó nő vagyok. Van már egy 2,5 éves egészséges kisfiam. Jelenleg újra babát tervezünk a férjemmel. Legutolsó menstruációm május 20-án kezdődött és lh tesztel is igazoltan (meg a saját érzéseimmel) az ovulációm június 4-én volt. Mivel az ovulációt megelőző 2-4 napban aktív, védekezés nélküli szexuális életet éltem, így van esély a terhességre. Sajnos azonban a mai napon (június 8.) ezt teljesen elfelejtve részt vettem egy fogászati panoráma röntgenen, implantátum problémák miatt. Adtak rám ólom köpenyt (illetve ez inkább ólom mellény volt, de takarta a hasam) és maga a röntgen egy nagyon modern géppel mindössze kb 2 mp-ig tartott. Tudom, hogy ha meg is fogant a baba akkor is még csak “vándorol”, elvileg a beágyazódás messze van még, ha jól tudom. (Meg persze ha egyáltalán megtermékenyült maga a petesejt) Viszont eléggé kűzdök a lelkifurdalással, hogy ez nem jutott eszembe. Előfordulhat, hogy emiatt elvetél és menstruációval távozik a magzat? Ha nem, akkor okozhatott benne károsodást ez a röntgen felvétel? Amennyiben mégis terhességről van szó, és megmarad a magzat de károsodást szenvedett, azt mikor lehetne kimutatni? Köszönettel, Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza rtg témában

Kedves Eszter!

Semmi problémát nem okoz egy panoráma RTG, ne aggódjon.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. június 08., 14:32; Megválaszolva: 2021. június 10., 14:40
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...
Második oltás terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! Április 9-én kaptam az első AstraZeneca oltásomat, majd július 2-án kapnám meg a másodikat, de a héten kiderült, hogy...
Van-e esélye a terhességnek?
Tisztelt doktor úr/nő! A segítségét szeretném kérni: két napja együtt voltunk a barátnőmmel, megszakítással "védekeztünk", az óvatosság...