Terhesség alatti magas fehérvérsejt üledékben

Kedves Doktornő! 27 hetes kismama vagyok. 2 hete voltam cukorterheléses vérvételen. A terhelés utáni vizeletemben magas volt a fehérvérsejt szám, 85 . (A leletemet csatoltam.) Van hüvelyi folyásom minden nap, normális mennyiségű, színtelen, szagtalan, vagy halványsárga, ha megszárad fehér foltot hagy. A védőnő szerint valószínűleg ez kerülhetett bele a vizeletbe, a nőgyógyászom pedig Klion D 100 hüvelykúpot írt fel, ami hüvelyi fertőzésekre való. A véleményét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy ez az érték mennyire számít magasnak a terhesség ezen szakaszában és mi okozhatja? Lehet ettől a babának bármi baja? Illetve Ön szerint szükséges -e vizelettenyésztést, vagy hüvelyváladék tenyésztést kérnem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza terhességi laboreredmény témában

Kedves Hölgyem!

Sajnos a lelete nem csatolódott, azt nem láttam.

Ami fontos viszont, hogy terhesség alatt igen gyakori a bővebb hüvelyi váladékozás, ami nem kóros, azonban az is gyakori, hogy hüvelyfertőzés áll fent, ami viszont nem okoz különösebb panaszt. A hüvelyváladék nagyon, nagyon gyakran kerül bele a vizeletbe, és sokszor látunk baktériumokat, fehérvérsejteket a vizeletben is. Amikor kérdéses, hogy miről van szó, nőgyógyászati vizsgálat szukseges. Nem kell tenyésztés sem, hanem látni kell, hogy van-e a hüvelyben fertőzés. Ha van, akkor kezelni kell. Ha nincs, akkor csak a vizeletet kell újra megnézni. Fontos, hogy vizeletmintát otthon gyűjtse, és vizelés előtt alaposan mosakodjon meg. A vizelet elejét kiengedi, hogy a húgycső átmosódjon, és a vizelet közepéből gyűjt egy keveset, amit mihamarabb laborba kell juttatni. Ez a középsugár vizelet.

Ne aggódjon, érdemes ennek utánanézni.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. április 27., 13:41; Megválaszolva: 2021. május 12., 14:25
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség van ok aggodalomra?
Ellenanyagszűrés
Tiszetelt Doktornő! Első trimeszteri ellenanyaszűrésem eredménye pozitív lett. Alábbi antigéneket mutatták ki: C-, E-, c+, e+, K- Vércsoportom...
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...