Duphaston abbahagyása

Tisztelt Doktor Úr! Duphastont szedek 2x1 adagban a terhességem eleje óta. Különösebb oka nem volt a gyógyszer szedésének (esetleg a rendszertelen menstruációm) , az orvosom a biztonság kedvéért írta fel. Ezen a héten 14.hetes terhes vagyok. Azt javasolta az orvosom, hogy ne szedjem tovább a gyógyszer ennél a hétnél, viszont egy szóval sem említette, hogy fokozatosan kellene elhagynom. Ezt az információt interneten olvastam. Ön szerint mi a legjobb módja a gyógyszer abbahagyására? Panaszom nincs. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Duphaston abbahagyása témában

Tisztelt Hölgyem !

A méhlepény kialakulása és funkcióinak beindulása a váransósság 14-16. hetére tehető.Ettől az idótől számitottan már a lepény irányitja ugy a magzati, mint az anyai szervezet zavartalan fejlődését, müködését.

A fogantatást követően a sárgatest felelős a korai terhesség megmaradásáért egészen a lepénymüködés beindulásáig.A Duphaston sárgatest hormont tartalmazó gyógyszer.

Azért voltam kissé körülményes , mert talán igy érthetővé válik, hogy az élettani folyamatok szempontjából okafogyottá válik, hogy a gyógyszert fokozatosan vagy egyszerre hagyja abba.

Bizzon kezelőorvosában.

Üdvozlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. március 31., 20:33; Megválaszolva: 2021. április 02., 22:59
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus