Antibiotikum mellett terhesség

Tisztelt Doktornő! Január 20-26-ig vírusos hasmenésem volt, antibiotikumot szedtem rá.A fogamzásgátlót folyamatosan szedem. Február 6-án volt nemi életem abban a periódusban amikor a 7 napos tabletta nélküli nap van. A menszeszem a szokásos időben megjött, de azóta fel vagyok puffadva nincs étvagyam és szúr a hasam. Fennáll a terhesség veszélye az antiniotikum miatt? (Normix) Válaszát köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló és hasmenés témában

Kedves Hölgyem!

Egészséges embereknél, amikor nincs májműködési zavar, az antibiotikum nem fogja befolyásolni a fogamzásgátló hatását, de az elvi lehetősége ennek megvan. Emellett viszont Önnek hasmenése volt, amikor abban a ciklusban érdemes végig kiegészítő védekezési módszert is alkalmazni, mert maga a hasmenés csökkenti a fogamzásgátló hatását, egyszerűen mert nem szívódik fel a hatóanyaga.

Az Ön által említett panaszok azonban nem a terhességre jellemző panaszok, hanem a vírusos megbetegedés következményei lehetnek.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. február 26., 11:50; Megválaszolva: 2021. március 07., 17:08
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus