Fogamzásgátó melletti terheség feltételezése

Tisztelt Dr.Nő! Nov.30-n vettem be esemeny utanit (escapelle) itt nem volt biztos hogy elment mennem, sot eleg valoszinu hogy nem! Menzesz megjott idoben Dec.30-n megint vettem be esemény utáni tablettát , (escapelle) .. majd jan.14-n megjott a menzeszem! Elotte 2nappal irattam fel fogamzasgatló tablettát (symicia) amint megjott el is kezdtem szedni! Majd 21-nap utan mégegyet vettem be hogy késleltessem (feb.4) aznap a parom elment bennem! Majd feb.7 n megjott de inkabb ilyen barnas volt majd a kovetkezo nap volt verzes es utana inkabb csak a wcpapir volt olyan! Mai nap folyaman keszitettem tesztet ami azt mutatta ki halvanyan hogy pozitiv! Ez hogy lehetséges? 22nap alatt egyszer az elején gyogyszer bevetel utan wc-re mentem illetve utana valamikor szinten volt enyhe hasmenesem az esti orakban! Minden masnap rendben volt a delelotti gyogyszer bevetelnel! Illetve felfazásra ittam cickafarkfű teat! Lehetséges hogy teljesen felborult a hormonhaztartásom és ezért lehet pozitiv a teszt? Illetve szeretném mindenkepp megszakítani ha mégis terhes lennék , olvastam egy gyógyszerről ami alkalmazhato 7.hetig! Koszonettel: Di

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség megszakítása témában

Kedves Hölgyem!

A terhességi teszt lehet álpozitív is, de az Escapelle hatékonysága nem 100%. Sőt. Kb. 75%-ban előzi csak meg a nem kívánt terhességet, tehát azzal együtt is lehet terhes, hogy menses is volt. Mivel halvány pozitív a teszt, így mindenképpen mielőbb orvosi vizsgálat javasolt, csak ott lesz egyértelmű, hogy terhes-e, vagy sem.

Magyarországon az abortusz tabletta nincs forgalomban, csak műtétes úton lehet terhességet megszakítani a 12. terhességi hétig.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. február 19., 13:37; Megválaszolva: 2021. február 25., 00:09
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus