PreMens tabletta szedése terhesség alatt alacsony progeszteron szint miatt

Tisztelt Doktornő! Én a PreMens tablettával kapcsolatosan szeretnék kérdezni. Tavaly július óta próbálkozunk a babával, de kezdetben két dolog is hátráltatott bennünket. Az egyik az alacsony progeszteron szint és ennek következményeként a menstruáció előtti 3-4 napos barnázás, a másik pedig egy 5 cm-es ciszta a petefészekben. A nőgyógyászom a PreMens tabletta szedését javasolta és két hónap alatt a ciszta felszívódott, majd a PreMens tabletta mellé Inofolic szedését ajánlotta a doktornő. Novemberben volt egy kémiai terhességem, a barnázás továbbra is ugyanúgy fennállt, ezután pedig elkezdtem méhpempőt szedni a PreMens és az Inofolic mellé. Ma, egy héttel az elmaradt menstruáció után reggel pozitív lett a terhességi tesztem. Gyenge alhasi görcsöket tapasztalok ritkán, barnázás/vérzés nincs. A PreMens tabletta betegtájékoztatóján az áll, hogy terhesség alatt nem szabad szedni, ugyanakkor részben az alacsony progeszteron szint miatt tanácsolt a doktornő a szedését és tudom, hogy ilyenkor a progeszteron nagyon fontos, lényegében a kérdésem arra vonatkozik, hogy hagyjam abba a szedését a betegtájékoztatónak megfelelően vagy folytathatom az alkalmazását legalább addig amíg 01.26-án eljutok vizsgálatra? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza alacsony progeszteron témában

Kedves Hölgyem!

Terhesség alatt nincs szükség a Premensre. Ha alacsony lenne a progeszteron szintje, akkor progeszteront kell szednie. A Premens nem alkalmazható terhesség alatt, és nem is tud segíteni a progeszteron szint emelésében.

Szedjen mindemellett magneziumot (pl. Magnerot, Magne B6, 3x1-t) , szedjen terhesvitamint mindenképpen, ha pedig panaszai lennének, akkor erre való tekintettel kérjen időpontot korábbra, hogy a terhességnek megfelelő gyógyszerekkel időben ellássák.

Gratulálok a terhességhez!

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. január 11., 12:47; Megválaszolva: 2021. január 12., 00:14
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus