Gyógyszer szedésének kérdése

Tisztelt Doktorno/ur! Ez ev januarja ota nem szedem psziches betegsegemre felirt gyogyszerem (Abilify maintena 400 mg) , mert gyermekaldassal probalkoztunk. Jelenleg 27 hetes ikerterhes vagyok, az orvosom attert a sima Abilify 30 mg-ra, aminek a felet kell szednem minden nap. Azt sem szedtem ezidaig es szerencsere semmilyen tunetem nincs, az utolso is 2 es fel eve volt. Jelenleg kuzdok a nem alvassal, es ugye ez, a gyermekek szuletese utan is igy lesz egy darabig. Ezert gondoltam, hogy most elkezdem szedni a gyogyszert megelozeskent, hogy a nem alvas miatt nehogy elojojjenek a tunetek. Viszont a hanyassal is borzasztoan kuzdok, tegnap bevettem a gyogyszert es hihetetlen nyelocso fajdalommal keltem, kiurult a gyomrom tartalma, illetve egyebkent is epes hanyasom van. Azt szeretnem kerdezni, hogy On szerint veszelyes-e most elkezdeni a gyogyszer szedeset, vagy jobbat teszek azzal a nyelocsovemnek is es a gyermekeknek is, ha mar nem szedem egyaltalan. Varom szives valaszat koszonettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Gyógyszer szedésének kérdése témában

Tisztelt Hölgyem!

Az önállóan elkezdett gyógyszerszedést nem tanácsolom még akkor sem, ha előzőleg már szedte a gyógyszert. A 27 hetes ikerterhesség-melyhez magam részéről gratulálok- jövőbeni zavartalansága érdekében kérem ezt a kérdést kezelőorvosával alaposan beszéljék meg.

Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2020. október 12., 11:27; Megválaszolva: 2020. október 23., 09:12
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus