Allegra ès terhessèg

Tiszelt Doktor Úr/ Doktornő! Pár nappal ezelőtt kèső estère egèsz napos kint tartózkodás után erős allergiás tünetek jelentkeztek nálam, úgy gondolom a magas parlagfű koncentráció miatt. Teljesen eldugult az orrom ès nehezen kaptam levegőt,orrspray semmit nem segített, így bevettem egy darab Allegrát. 8 hetes terhes vagyok. Ez az egy darab gyógyszer okozhat valamilyen károsodást a magzatnál? Nagyon remèlem, hogy nem csináltam bajt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Allegra és terhesség témában

Tisztelt Hölgyem!

Kérem, ne ijedjen meg. Az emésztőtraktusból felszivódó 1 db gyógyszer semmiféle zavart nem okozhat, illetve eltérést nem okoz a vérsavó összetételében, igy magzatkárositó hatása is nagy valószinüséggel kizárható.

Valóban, a 16. hétig amig a lepény ki nem alakul, vagyis létrejön az /anya-lapény-magzat / vagyis foetomaternális egység, addig tartózkodni kell a győgyszerszedéstől és csak a legszükségesebb gyógyszerelés tanácsos.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. augusztus 31., 09:29; Megválaszolva: 2020. szeptember 04., 15:09
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása