• Harmadik trimeszter végén szeretkezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes kismama vagyok. Terhességem 25.hetétől fekvést javasolt orvosom, mert felpuhult a méhszájam. Utoljára 2 hete, azaz a 36.héten ellenőrizte nőgyógyászom, akkor C2100-at állapított meg. Azóta már engedélyezte a mozgást, sétálgatok, óvatosan takarítok. Nem tudom, azóta nyílt-e a méhszáj... Panaszom,görcseim nincsenek. Ma azonban így, 12-13 hét tiltás után szeretkeztünk a párommal. Most aggódom, nem okozhatott-e ez valamilyen bajt a babának, esetleg ha a 36.heti ellenőrzés óta tovább nyílt a méhszáj, nem eshetett baja? Köszönöm válaszát.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a közösülés terhesen témában

        Kedves Kérdező! Reméljük, nem lesz következmény, pihenjen 1-2 napot most és szülésig így már ne ismételjenek. Ha kellő gyengéd és kíméletes volt az együttlét, ne, lesz baj. A laza, nyíló és lerövidült méhszáj az elöl fekvő burokrésznek tökéletlen támaszt jeleni és az idő előtti burokrepedést veszélyezteti.


        Kérdés: 2020. augusztus 19., 17:38; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 39.hétben jár a terhességem. Párommal szeretkeztünk, C2100-át állapított meg orvosom 3 hete, azóta a mehszajat nem vizsgalta, romolhatott is akár. nagyon félek, hogy a párom megsérthette a babát, bár óvatosak voltunk, de...
        Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes kismama vagyok. Terhességem 25.hetétől fekvést javasolt orvosom, mert felpuhult a méhszájam. Utoljára 2 hete, azaz a 36.héten ellenőrizte nőgyógyászom, akkor C2100-at állapított meg. Azóta már engedélyezte a...