• Hasi nyomás érzet 20 hetes kismamaként

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/ Úr! Tegnap előtt óta olyan érzésem van, mintha állandóan székelnem kéne, mintha a baba nyomná a beleim. Nagyon alul érzem a rugdosását a hasam legaljában oldalt, 20 hetes vagyok. Egész éjjel nyomott alul a hasam nem fájt de nagyon nyomott, és nem tudtam aludni, vagy ha aludtam állandóan a wc vel álmodtam. Reggel friss véres volt egy kicsit a székletem és kemény. Pisiléskor pedig friss vér és szövetdarabok voltak a wc papíron egyszer,ami biztosan nem a hüvelyemből jött mert ellenőriztem. Azt olvastam ez lehet belső aranyér. Akkor ez a rossz nyomásérzet, állandó nyomás emiatt lehet, vagy a székrekedés miatt, vagy csak mert nyomja a beleim a baba vagy egyéb gondok is szóba jöhetnek méhszáj bajai stb..? Nincsen itthon az orvosom azért fordultam Önhöz. Köszönöm váslaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a véres széklet témában

        Kedves Kérdező! Valószínű, hogy a végbélfal aranyérnek nevezett vénahálózatából vérzett, amit székrekedése tovább rontott.Egyrészt mindenképpen érdemes a terhesség általában székrekedésre hajlamosító hónapai alatt valamilyen ilyenkor is használható székletrendező szert használni,a patikus, vagy orvosa eligazítja. De ha a nyomásérzet tünet spontán nem szűnik, vagy vérzés ismétlődne, akkor ne várja orvosát, menjen sürgősséggel más nőgyógyászhoz a baba védelmében.


        Kérdés: 2020. június 20., 21:23; Megválaszolva: 2020. június 22., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.