Terhesség-vizelet értékek

Tisztelt Doktornő/Úr! 30 hetes kismama vagyok és a legutóbbi vizeletvizsgálatomon a következő értékek szerepelnek eltérő értékkel: Fehérvérsejt: pozitív Baktérium: + db/ltr Laphámsejt: zsúfolva db/ltr (ref érték: 0-20) FVS: 20 db/ltr (ref.érték: 0-6) Vérképemben az alábbiaknál voltak eltérések: Neutrofil: 8, 5 giga/L (ref.érték: 1, 8-7, 7) Neutrofil: 78, 1 % (ref.érték: 45-70) Limfocita: 17, 2 % (ref.érték: 20-45) Mire utalhatnak ezek az értékek? Kell aggódnom esetleg terhességi toxémia miatt, esetleg húgyúti fertőzésem lehet? Előfordulhat, hogy a minta nem volt megfelelő? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza vizelet lelet témában

Kedves Kérdező! Azon túl, hogy leletei nagy hibát nem jeleznek, valóban van egy enyhe húgyúti fertőzése, ami terhességben azért gyakori, mert a növekvő méh nyomja a hosszú húgyvezetéket a vesétől a hólyagig és a pangó vizelet könnyebben fertőződik. Kérjen orvosától olyan vizelettisztító antibiotikumot, melyet terhes szedhet. Többféle van. Érdeme s valamilyen növényi bevált vizelet karbantartót használni, mint a vörös áfonya. A patikus eligazítja. A vérkép kisebb eltérései részben összefüggnek a vizelet helyzettel, de ennyi eltérés terhességben adódhat. Csak azért van értelme a cselekvésnek, hogy a pangó vizelet felfelé a terhelt oldali vesét ne érintse idővel.

Kérdés: 2015. december 10., 20:21; Megválaszolva: 2015. december 12., 10:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
cukorterhelés kismamáknál
Tisztelt DoktorNő/Úr! 24 hetes kismama vagyok, ma voltam cukorterhelésen, és délután meg is kaptam a leletet. Minden normális, és határértéken...
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák