Policisztás ovarium

Tisztelt Szakértő! A problémám a következő. Eddig háromszor voltam terhes, ezek közül kettővel elvetéltem. Legutóbbi 2014 nyarán volt. Azóta próbálkozunk, nem nagy sikerrel, ezért kaptam Clostilbegytet is, november, december, január hónapban,, 5x2 tablettát kellett szednem. Februárban szünetet tartottam. Utolsó menstruációm január 26-án kezdődött, és mivel hőmérőzök, így tudom, vagyis sejteni vélem hogy a 23.ciklusnapon lehetett peteérésem, ami óta már 15 nap el is telt, és a tegnapi nap folyamán pozitív lett a terhességi tesztem. Igaz, hogy nem teljesen erős a második vonal, de jól kivehetően látszik. El is mentem orvoshoz, bár sejtettem hogy nem fog még semmit sem látni az ultrahangon, mert még nagyon korai terhesség. Egy nagyon apró pöttyöt látott, amire nem mondta még 100%-osan hogy terhesség, de a méhnyálkahártyám alapján azt mondhatná hogy terhes vagyok, mert jó vastag (15mm) . Ez valóban elég? Viszont amit még közölt a vizsgálat során, hogy a jobb oldali petefészkem policisztás. A bal oldali normális. Annyit mondott erre az orvosom, hogy nem kell vele nagyon foglalkozni, nem lesz következménye, maximum megnagyobbodik a petefészkem. De engem ez nagyon aggaszt. Milyen következményei lehetnek ennek a terhességre nézve is? Mert nem szeretném ezt a babát is elveszíteni. Van valami kezelés esetleg? Egyáltalán mennyi idő alatt alakulnak ki ezek a ciszták? Ugyanis januárban voltam uh-on utoljára a Clostilbegyt miatt, akkor teljesen normális volt mind a két petefészkem, mind a kettőben volt 1-1 tüsző. Mellékletben csatolom a legutóbbi ultrahang képet, amit kaptam a policisztás petefészkemről, kérem nézze meg. Köszönöm. Valamint lenne még egy aggodalmam, a terhességi teszt szerint ugye terhes vagyok, a hőm is fent van, viszont eléggé fáj a derekam, valamint néha görcsölget a hasam alja, mint amikor meg akar jönni. Ez normális jelenség? Mert eddigi terhességeim során sosem tapasztaltam, vagyis a vetélés kezdetekor kezdett fájni a derekam. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza policisztás ovárium félelme témában

Kedves Kérdező! Kérdését napokkal ezelőtt megválaszoltam, elküldtem, ezek szerint nem ért célba. Lehet cisztás többszörösen egy petefészke, de ez nem a félt policisztás szindróma nevű komoly anyagcsere betegség, mert akkor nem lett volna ennyiszer terhes. A felserkentett ciszták Clostilbegyt kúra után gyakori, átmeneti képletek. Ha terhes, nem jelentenek problémát. Viszont a terhelő előzmények miatt jó lenne tablettás vagy kúpos Utrogestan nevű gyógyszert alkalmazni, ha még nem volt. Ez sárgatest hormon szerű hatás, mely segíti a kis embrió beágyazódását. A 15-16. terhességi hétig kéne alkalmazni. Beszélje meg kezelő orvosával. Ez a görcs félelmehajlamot is csökkenti, ha terhességgel lenne összefüggő.

Kérdés: 2015. március 04., 07:50; Megválaszolva: 2015. március 08., 19:25
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása