Terhesvitamin

Tisztelt Doktor úr! 8hetes kismama vagyok 2.gyermekemmel, és Hipp natal vitamint szedek. Az előző terhességnél is azt szedtem, állandóan rosszul voltam, 25kg-ot híztam. Most néha-néha "elfelejtem"bevenni, és akkor sem hányinger, sem farkaséhség nem jelentkezik.Kérdésem, hogy muszáj-e szedni terhesvitamint, vagy elég az egészséges táplálkozás mellett néhány kiegészítő vitamin.Ha igen, akkor melyeket javasolná? Nem szeretnék ismét 20-25kg-ot hízni! Válaszát köszönöm! Üdvözlettel: Csekka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza terhesvitamin témában

Tisztelt Kérdező!

Az u.n. terhesség védő vitamin jelentősége abban van, hogy megelőzi a magzat velőcsőzáródás rendellenességeit, mint a nyitott gerincűség, vagy a vízfej.

Természetesen mikor még nem szedtek ilyen készítményeket, akkor is viszonylag kis arányban születtek ilyen gyerekek. El hagyhatja a szedését, ha nagyobb kockázatot lát abban, hogy Önnél lép fel rendellenesség, elhízás.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2014. augusztus 07., 20:31; Megválaszolva: 2014. augusztus 09., 09:38
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Gravida vagy Elevit?
Tisztelt Weborvos! Nem tudom eldöntetni, hogy melyik lenne a megfelelő vitaminforrás. Gravida vagy Elevit? A terhességet megelőzően is ajánlott...
magzatvédő vitamin
Jó napot kívánok! Magzatvédő vitaminról lenne kérdésem. A napokban teszteltem pozitívat, aminek nagyon örültem. Eddig kétnaponta vettem be egy...
Pajzsmirigy alulműködés -...
Tisztelt Webbeteg.hu! Pajzsmirigy alulműködésem van, amelyre napi 25mg L-Thyroxint szedek. Párommal babát tervezünk. Az lenne a kérdésm, hogy jód...
Milgamma után terhes vitamin?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Három hónapig napi 3X1 Milgammát szedtem mert bölcsességfog műtét után zsibbadt a nyelvem. A fogorvos azt mondta hogy három...