cukorterhelés a 24. héten

Tisztelt Szakértő! A múlt héten voltam OGTT-n. A lelet szerint az éhgyomri vércukor értékem 4, 9 lett, viszont a cukros oldat elfogyasztása után 2 órával 9, 2. Nagyon megijesztett ez az eredmény, mivel édesapámnak 2-es típusú cukorbetegsége volt. Az orvosom berendelt a kórházba cukorprofil vizsgálatra, de majd csak 2 nap múlva kell mennem. Én azóta folyamtosan mérem itthon a vércukromat. A tegnapi napom pl így alakult: Étkezés előtt: 4, 6 mmol/l Reggeli után 1, 5 órával: 5, 7 mmol/l Tízórai után 1, 5 órával: 5, 7 mmol/l Ebéd után 1, 5 órával: 4, 6 mmol/l Uzsonna után 1, 5 órával: 4, 9 mmol/l Vacsora után 1, 5 órával: 5, 0 mmol/l Igyekszem betartani a 3 óránkénti étkezést, és arra is odafigyelek, hogy egyszerre ne egyek túl sokat, illetve ne legyen magas szénhidrát tartalmú az, amit elfogyasztok. Eddig is odafigyeltem az étkezésekre, mivel a 22. héten figyelmeztettek, hogy sok az a 7 kg, amit felszedtem. A terhességem kezdetén 150 cm, 55, 5 kg voltam. Jelenleg 24 hetes 6 napos terhes vagyok és 61, 5 kg a súlyom, ami annyit tesz, hogy fogytam egy kg-ot, mióta figyelmeztettek a súlygyarapodás miatt. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint lehet-e nagy gond a továbbiakban a vércukrommal, illetve nem ártok-e a kisbabámnak azzal, ha fogyok? Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a terhességi diabétesz témában

Kedves Kismama! Önnél terhességi cukorbetegség derült ki, mivel a 120 perces vércukorértéke 7, 8 mmol/l felett van.Diéta mellett azonban jó vércukorértékeket mér. A kérdés az, hogy mennyi szénhidrátot fogyasztott emellett. 160-180 gr CH okvetlenül javasolt, hogy nem éhezzen a baba. Súlygyarapodása nem tragikusan nagy, mindenesetre nem ez az az időszak, amikor fogyókúrázni kell! Remélem már tudott konzultálni dietetikussal!

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. június 09., 09:26; Megválaszolva: 2014. június 09., 21:15
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés