Abortusz utáni nemi élet

Tisztelt Doktor/Nő/Úr! 23 éve élünk férjemmel együtt, 3 tervezett gyermekem született. 2005-ben spirált tettem fel, mivel tablettát már nem akartam szedni. Semmi gondom nem volt ez idáig, de 1 hónapja elmentem az orvosomhoz, hogy múlt hónapban kb. 6 napig éppen véreztem, biztos a klimax előjele, gondoltam. Hát, nem kiderült, hogy tökéletesen a helyén van a spirál, de 7 hetes terhes vagyok. Soha ilyen helyzetben nem voltam és nem is kívánom, hogy bárki legyen. Vérvizsgálat, éjszakai nem alvás (gondolkoztam, mit tegyünk) , ÁNTSZ, elmagyarázni, hogy miért nem akarok, 43 évesen pici babát, kaptunk a férjemmel így KARÁCSONY előtt egy majdnem 30.000 Ft-os csekket, mivel ennyibe kerül az abortusz. Kerestünk orvost, megtörtént és most tanácstalan vagyok, hogy mi legyen, ha visszamegyek 6 hetes kontrollra. Spirál vagy milyen védekezést merjünk "bevállalni"? Illetve, ha 2-3 hét eltelt az abortusz óta és nincsen semmilyen problémám, akkor óvszerrel llehet -e újra "házaséletet élni"? Köszönöm válaszát.

Dr. Pétervári László válasza abortusz témában

A méhen belüli eszköz alkalmas, mechanikus védelmet nyújt.Előnye hormonmentes védekezés.

A beavatkozás után 10-14 napig javasolt a tampon, ülőfürdő és a házasélet mellőzése.

Kérdés: 2011. december 21., 18:00; Megválaszolva: 2011. december 26., 17:48
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
terhesség megszakitás
14 htes terhes vagyok szeretném megszakitani a terheséget mivel nagyon rossz a a családi helyzetem akérdésem hogy el lehet e vetetni mivel vana család...
Reménykedem
11hetes4napos terhes vagyok! már volt időpontom a dokihoz de újat adott és most jutottam el hozzá! ezt a babát sajnos nemtudom megtartani, a...
Barnás folyás
Kedves Webdoktor! November 3.-án volt egy terhességmegszakításom, mivel kiderült hogy beteg a baba. Akkor 18 hetes terhes voltam. A kórházban minden...
Lehetséges?
Tisztelt Doktor Úr! A múlt hónapban már írtam önnek ezen az oldalon. Akkor azzal a kérdéssel fordultam Önhöz, hogy volt az utóbbi egy évben...
Normális-e?
Tisztet Doktornő/Doktor Úr! 4 és fél héttel ezelőtt terhességmegszakításom volt egészségügyi okokból. Párommal együtt rendkívül megviselt...