Mit tehetnék?

9.- es vagyok egy gimnáziumban, biologia szakra járok. Jól tanulok csak 5-öseim vannak. Viszont november óta annyira megutáltam a tanulást, hogy kétségbe vagyok esve. Nagyon nehezen megy, még hétvégén is állandóan tanulok, kissé úgy érzem már beleőrülök. Nincs egy szabad percem sem, mikor ne a tanulás foglalkoztatna, mint óriási probléma. Eddig biztos voltam benne, hogy szeretem a bioszt, de már abban is nagyon elbizonytalanodtam. Hogyan tudnám végre eldönteni, hogy mit szeretnék? Hogyan tanuljak gyorsabban, hogy szabadidőm is legyen? Hogyan tudnám újra megszeretni, és nem utálatot érezni a tantárgyak iránt? Kérem adjon nekem tanácsot. Szinte pánikolni kezdek már órán, hogy milyensokat kell készülni, pedig nem járok nagon nehéz suliba. Nagyon el vagyok keseredve, hogy nem látom a kiutat, semminek sem tudok igazán örülni már. Anyukám sokat segít, de nem akarok ezzel a családomat idegesíteni, mert nagy teher számukra is. Nagyon szeretném ha sikerülne megoldanom a problémát. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza a örömtelenség témában

Kedvesem, Jelentkezzen be az illetékes Nevelési Tanácsadóba, vagy ahogyan legújabban hívják Pedagógiai Szakszolgálatba. Ott tanulástechnikai segítséget is kaphat és pszichés segítséget a szorongás oldására. Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2014. május 17., 16:53; Megválaszolva: 2014. május 20., 19:47
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása