Tényleg nincs mit tenni?

Kedves Webbeteg! Dédnagymamám miatt írok, aki most októberben fogja betölteni a 91-et. Szellemileg olyan állapotban van, hogy bárki megirigyelhetné, viszont komoly problémái vannak a lábaival, amik már évekkel ezelőtt jelentkeztek és egyre romlanak. Korábban már orbáncot diagnosztizáltak nála, azt azonban kórházban kikezelték. Továbbá már átesett egy epeműtéten, egy szemműtéten, volt már polipja is valamint kétszer sérve. Valamint szívkoszorúér szűkülete is van, amire gyógyszereket szed. A lábai nagyon meg vannak duzzadva, pirosak, azonban a hőmérsékletük nem tér el. A nagy fájdalom miatt már nagyon nehezen tud közlekedni, hiszen alig tudja őket behajlítani. Ha próbálja polcolni, egy idő után begörcsöl a vádlija. A vérnyomása nagyon ingadozó, van amikor 110, van amikor 170. A háziorvosa írt fel különböző gyulladáscsökkentőket, amik azonban nem bizonyultak túl nagy segítségnek, mást pedig nem hajlandó tenni, hiszen állítása szerint, dédnagymamám már nagyon öreg, így semmit sem lehet tenni. Gondoltam már arra is, hogy nem lehet-e mélyvénás trombózisa? Nagyon örülnék annak, ha tudnának segíteni, hogy mi lehet a probléma, illetve a megoldás, milyen orvoshoz kéne fordulni. Egyszerűen nem tudom nézni, hogy milyen hatalmas fájdalmai vannak és nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy semmit sem lehet tenni. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szanyi Andrea válasza lábdagadás témában

Kedves Kérdező!

A lábfájdalom és duzzanat hátterében több ok is lehet. Lehet nyirokkeringési zavar, vénás elégtelenség, visszérgyulladás utáni tünetegyüttes, szívelégtelenség. A kezelés módosítását, kiegészítését ezek alapján lehetne elkezdeni. Megjegyezném még, hogy a felsorolt fájdalomcsillapító szerek (Fortedol, Voltaren, Aflamin) egyszerre nem szedhetők, a gyomorvérzés kifejezett kockázata miatt. Még ezek közül egynek a folyamatos, tartós szedése is megkérdőjelezhető. A szívelégtelenség megítélésére forduljanak kardiológushoz.

Kérdés: 2013. szeptember 02., 18:46 ;Megválaszolva: 2013. szeptember 04., 21:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alacsony vérnyomás - magas pulzus
Tisztelt Dóra! Az alábbi problémám van. 2-3 éve egyre sűrűbben kezdett vizesedni/dagadni a lábszáram illetve a lábfejem is. Eleinte csak melegben...
labdagadas
Tisztelt Doktor Ur 5 évvel ezelött volt mélyvénás trombozisom. Azota helyrejottem, minden tovabbi vizsgalat negativ lett. A labam idonkent beszokott...
vastag boka, fogyás
kedves doktor úr/nő! azért írok, mert már évek óta próbálok lefogyni, de eddig nem sikerült. 75 kiló körül mozgok, és nem is ezzel van a...
LÁBDAGADÁS
Tisztelt Dr. Úr! A lábaim főleg bokatájon és az alsó lábszáron állandóan dagadnak. Hiába veszek be vízhajtót, picit csökken a dagadás, de...
Veszélyes lábdagadás
Igen tisztelt doktor Nő/Úr! Bár már többen feltettek ezen az oldalon hasonló kérdéseket, mégis megteszem ismét, kiegészítve a saját...