szivproblema

Kedves Doktorno/ur! Szerbiabol irok, en egy 20 eves fiu vagyok aki 1 eve egy sziv rohamon estem at. A szivrohamot a marihuana okozta elo, es a korhazba kerultem. Az orvosok szerint panik rohamom volt es az idegzetem miatt jott letre. En abban a tudatban voltam hogy nem a marihuana hozta elo... mikor kijottem a korhazbol ujra egy fuvescigit elszivtam es ujra ramjott... de nem ertem miert jon ram a marihuana hasznalata utan... Mivel hogy a marihuanat 6 even at hasznaltam es csak egy nap ramjott ez az egesz.. EKG teszten is voltam de azt mondtak minden oke... arra lennek kivancsi maga mit javasolna, mit tegyek? de szeretnek ujra marihuanat fogyasztani mivel az az egyetlen dolog ami elfelejtetti velem a gondjaimat... surun van duh kitoresem.. es gyenge idegzetu vagyok... surun volt hogy nagyon erosen ordibaltam... koszonom elore is a megertesett es remelem tudd rajtam segiteni... A roham 2012 marcius 13 volt, es meg mai napig is szur a szivem....meg most is... de nem hasznalom a marihuanat mar egy ideje...csak hianyolom egy picit a cannabist... es kerem ne iteljen ez miatt egy egyszeru gyerek vagyok a hetkoznapokbol... magneziumot szedtem mivel a bal kezem egy 2 honapja zsibadt es fajt... nem ereztem...hat a marihuana az ami okoza ezt de nem ertem miert, es meg valami, nagyon de nagyon erzekeny gyerek vagyok...koszonom elore a megertesett elore is

Dr. Veress Dóra válasza marihuana témában

Kedves Kérdező!

Kevesen tudják, hogy a marihuána használat során pánikrohamok jelentkezhetnek. Ezek a rosszullétek nagyon hasonlítanak a szívinfarktushoz és erős halálfélelemmel járnak. A kórházi kivizsgálás során az EKG és a laborértékek teljesen normálisak, hiszen nem történt valódi szívizomkárosodás. Az ön esetében is valószínűleg erről lehetett szó. A fűhasználat során jelentkező pánikroham bármikor kialakulhat a használat során, akár évek is eltelhetnek az első szorongásos rosszullét és a droghasználat megkezdése között. Amennyiben tovább használja a marihuánát, bármikor újra rosszul lehet, de ezt már ön is megtapasztalta. Én azt tanácsolom, hogy hagyjon fel a fűhasználattal, mert valódi megoldást nem jelent a problémáira. Azon kellene elkezdenie dolgoznia, hogy rendbe szedje az életét, rendezze a családi kapcsolatait, legyen értelmes munkája, tanuljon és megbízható kapcsolatai legyenek. A füvezés pillanatnyilag lehet élvezetes, de hosszabb távon nem ennek kellene valódi örömöt okoznia önnek.

Kérdés: 2013. március 20., 13:26; Megválaszolva: 2013. március 28., 22:44
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Marihuana stb
Leszokás a füves cigarettáról
Szép napot! Párom (22) 3-4 éve él biofüves cigarettával, a rendszeressége változó, évekig naponta 10 cigit is elszívott, vagy többet, volt...
A fű után
A helyzet az, hogy már 2 éve napi rendszerességel használok/tam cannabist, ami ugye eleinte nagyon tetszett és jó volt és még az iskolában is hoztam...
Leszokni a fűről - folyt.
Tisztelt Szakértő, néhány napja tettem fel kérdésemet, amire Dr. Veress Dórától kaptam választ, amit ezúton is köszönöm. Annyi kiegészítést...
Marihuána kimutatási ideje.
Tisztelt Doktor úr/nő. Egy hete egy társammal elszívtunk egy marihuánás cigit sajnos akkor még nem tudtam hogy drogteszt fog rám várni közel...