Szemprobléma

Tisztelt Weborvos!

12 éves kislányom ma fürdőben volt, /délután 4-től 8-óráig/ Miután megfürdött láttam, hogy kicsit megpirult a válla és az arca ezért a Naturlandos Körömvirág krémmel lekentem a vállát és a kezemen maradó krémmel végigsimitottam az arcát és az orrát.

Később elkezdte dörzsölni az egyik szemét és akkor láttam, hogy elég pirosak a szemei. Előbb arra gondoltam, hogy biztosan kötőhártya gyulladást kapott a fürdőben, de aztán eszembe jutott esetleg nem én vagyok-e a hibás, szabad-e a körömvirág krémet az arcon is használni, közel a szemhez?   Most nagyon ideges vagyok, hogy én okoztam gyulladást neki? Próbáltuk vizzel kimosni, azt mondta jobb, de szerintem csak engem nyugtatott.

Azt szeretném megkérdezni, hogy okozhattam-e nagy bajt azzal, hogy a körömvirág krémet az arcán, orrán enyhén használtam?

Válaszát nagyon köszönöm!

Egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szem témában

Tisztelt kérdező!

Óvatosan a szem környékén, az arcon is lehet használni a krémet - egyesek kimondottan ajánlják a a szemhéjon végzett műtétek hegének gyorsabb gyógyulása miatt. A krém átmeneti pirosodást okozhat, alapos kimosás után szinte pillanatok alatt regenerálódhat.

Inkább elképzelhető, hogy a bőr kipirulása mellett a kötőhártya és a szaruhártya is irritálódott a fürdőzés során. Ha egy nap alatt megszűnt a kipirosodás, nem pislog sűrűbben, nem dörzsöli a szemét akkor már szépen regenerálódott. Ha maradt a pirosság, csipázás jelenik meg, fájlalja a kicsi a szemét akkor érdemes megmutatni szemésznek.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 04., 19:58; Megválaszolva: 2009. július 04., 19:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon