Szemprobléma

Tisztelt Weborvos!

12 éves kislányom ma fürdőben volt, /délután 4-től 8-óráig/ Miután megfürdött láttam, hogy kicsit megpirult a válla és az arca ezért a Naturlandos Körömvirág krémmel lekentem a vállát és a kezemen maradó krémmel végigsimitottam az arcát és az orrát.

Később elkezdte dörzsölni az egyik szemét és akkor láttam, hogy elég pirosak a szemei. Előbb arra gondoltam, hogy biztosan kötőhártya gyulladást kapott a fürdőben, de aztán eszembe jutott esetleg nem én vagyok-e a hibás, szabad-e a körömvirág krémet az arcon is használni, közel a szemhez?   Most nagyon ideges vagyok, hogy én okoztam gyulladást neki? Próbáltuk vizzel kimosni, azt mondta jobb, de szerintem csak engem nyugtatott.

Azt szeretném megkérdezni, hogy okozhattam-e nagy bajt azzal, hogy a körömvirág krémet az arcán, orrán enyhén használtam?

Válaszát nagyon köszönöm!

Egy aggódó anyuka

WEBBeteg szakértő válasza szem témában

Tisztelt kérdező! Óvatosan a szem környékén, az arcon is lehet használni a krémet - egyesek kimondottan ajánlják a a szemhéjon végzett műtétek hegének gyorsabb gyógyulása miatt. A krém átmeneti pirosodást okozhat, alapos kimosás után szinte pillanatok alatt regenerálódhat. Inkább elképzelhető, hogy a bőr kipirulása mellett a kötőhártya és a szaruhártya is irritálódott a fürdőzés során. Ha egy nap alatt megszűnt a kipirosodás, nem pislog sűrűbben, nem dörzsöli a szemét akkor már szépen regenerálódott. Ha maradt a pirosság, csipázás jelenik meg, fájlalja a kicsi a szemét akkor érdemes megmutatni szemésznek.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 04.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Homályos látás, szemfáradtság
Tisztelt Doktor Úr! Január végén azt vettem észre, hogy a bal szememmel homályosabban látok. Szemészeten -1es cilinderes dioptriát állapítottak meg, más...
Mitől váladékozik a szemem?
Szép napot! Szemorvos által felírt szemcseppet használtam /Tobrex /ameddig kellett. Műkönnyet használok, mindezek ellenére a bal szemem váladékozik, és eléggé...
Milyen csomó lehet ez a szemüregben!
Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Egy fél évvel ezelőtt kezdett kialakulni a szemgödrömben egy kis csomó, ami folyamatosan növekszik, mintha egy zsírcsomó lenne, de...
Állandó szemhéjgyulladás
Tisztlet Doktornő! Nem tudom pontosan, hogy bőrgyógyászati probléma-e a következő, vagy pedig szemészeti. A húszas éveiben járó párom világosbőrű, vörös a...
Szemkörül viszkető bőr
Szép napot! Mellékelten csatoltam egy képet (baloldali szem) sebesedés látható rajta, kb. fél éve ez a tünet. Viszketés, hámlás. Mindkét szemrésznél, de csak...
Szem
Egyik ismerősömnek a jobb szeme olyan furán csillog és ezt már több fotón is észrevettem az lenne a kérdésem, hogy ez a coats-betegség csak a fény miatt ilyen?