• Magas dioptria

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Érdeklődni szeretnék, hogy egy éve volt retinaleválás miatt mütétem azóta visszamentem dolgozni, képernyő elött dolgozom továbbra is arra lennék kiváncsi, hogy ez mennyire árthat a szememnek -9 dioptriás szemüveget kaptam, de jól érzem benne magam

        WEBBeteg szakértő válasza a dioptria témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha a monitor előtti munkavégzés néhány egyszerű szabályát betartja nem okoz károsodást a látásában. Fontos az időnkénti pihentetés, szükség esetén műkönny csepp, megfelelő megvilágítás stb. Ha nem túl rég csináltatta a szemüvegét valószínűleg megfelelő védőrétegeket - antireflex rétegeket stb. - is rátettek  lencsékre. Ez szintén sokban hozzájárul a szem védelméhez.

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-06-15 10:03:22; Megválaszolva: 2009. június 15., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: