Magas dioptria

Érdeklődni szeretnék, hogy egy éve volt retinaleválás miatt mütétem azóta visszamentem dolgozni, képernyő elött dolgozom továbbra is arra lennék kiváncsi, hogy ez mennyire árthat a szememnek -9 dioptriás szemüveget kaptam, de jól érzem benne magam

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza dioptria témában

Tisztelt kérdező!

Ha a monitor előtti munkavégzés néhány egyszerű szabályát betartja nem okoz károsodást a látásában. Fontos az időnkénti pihentetés, szükség esetén műkönny csepp, megfelelő megvilágítás stb. Ha nem túl rég csináltatta a szemüvegét valószínűleg megfelelő védőrétegeket - antireflex rétegeket stb. - is rátettek  lencsékre. Ez szintén sokban hozzájárul a szem védelméhez.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. június 15., 10:03; Megválaszolva: 2009. június 15., 10:03
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látásromlás
Az lenne a kérdésem, hogy az olvasó +1.0 D és az utcai +1.0 D között van e külömbség? Ha van mi az? Köszönettel! Zsuzsanna
Nem sok?
Szeretném megkérdezni a kedves Doktor Úr/Nő-tők, hogy két évvel ezelőtt a szemész szakorvos 2 -őt az egyik szememre és 2.5-öt a másikra...
Szem szárazság, szemfájás
Szemészeti diagnózis
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni hogy az orvosi alkalmasságin bal szememnél mutatott Cyl -0,25 és Ax 90 mit jelent pontosan továbbá az...
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...