kancsalság ellenes műtét felnőttkorban

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Gyerekkorom óta kancsal vagyok, a bal szemem kis mértékben befelé kancsalít. Régen rosszabb volt a helyzet, de engem így is nagyon zavar. Jobb szemem: +2, 25 - 0, 75, bal: +3, 75 -0, 75. Azt szeretném kérdezni, hogy 24 évesen is van-e lehetőség műtétre? Műtét után visszaállhat a mostani állapotba? Válaszát köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza kancsalság témában

Tisztelt Kérdező!

Levelében nem írja, hogy az említett kancsalság szemüvegben vagy anélkül jelentkezik. A szemüveg nélkül fellépő, úgynevezett kísérő kancsalságot nem szabad operálni, míg a szemüveggel is jelenlévőt akár felnőtt korban is lehet. A műtét utáni várható állapotot a szemek vizsgálati eredményei (látásélesség, kétszemes látás stb) előre vetíthetik, de pontos jóslatot nem lehet adni.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. február 17., 19:12; Megválaszolva: 2015. február 18., 11:54
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák