otthoni látásvizsgálat

Tisztelt Cím! Szemész szakemberüktől szeretném kérdezni, hogy 2, 5 éves gyerek otthoni látásvizsgálatához (2 cm-es képek felismerése 5 m távolságból tompalátás gyanúja miatt) hol találok gyakorló feladatsort? Olyan képeket szeretnék, amiket a szemészeten is használnak, de sajnos eddig eredménytelenül kerestem az interneten. Köszönettel, Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látásvizsgálat témában

Tisztelt kérdező! A látás élesség pontos, jól reprodukálható vizsgálata véleményem szerint nem a képek, hanem inkább a "villa", Ammon jel az alkalmasabb. A képeket a gyerekek nagyon jó képzelő erővel szinte ki tudják logikázni, találni. A lényeg a jel teljes mérete és annak részletei közötti arány. Érdemes 1 cm vastag "E" betűt rajzolni, illetve csökkentve a vonal vastagságát 1 mm-re arányosan egy sokkal kisebbet is. Akár rajzolva, akár nyomtatva. A gyermeknek pontosan meg kell mondani különböző távolságokból, hogy merre szúr a villa, gereblye hegye vagy fésű foka. Merre van nyitva. Ebben az esetben nem tudja kilogikázni, de pontosan fel tudja ismerni a gyerkőc.

Kérdés: 2013. január 30., 10:42; Megválaszolva: 2013. február 02., 15:46
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemvizsgálat
Kevés Doktornő! Ma voltam optikusnál megnézetni a szememet. Következő értékeket állapította meg: j: -1, 25 +1, b: -1, 25. +1.00. Szemüveget...
LÁTÁS hivatásos jogositványhoz
1. melléklet a 13/1992. (VI. 26.) NM rendelethez. A közúti járművezetők egészségi alkalmasságának minimumkövetelményei és az egészségi...
Szem szárazság, szemfájás
Szemészeti diagnózis
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni hogy az orvosi alkalmasságin bal szememnél mutatott Cyl -0,25 és Ax 90 mit jelent pontosan továbbá az...
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...