Sztóma visszahelyezés

Kedves Doktor úr, Édesapámat végbéldaganattal operálták kb. 2 hónapja. Idgeiglenes sztómát is kapott A drain sokáig bent volt (kb 3. hétig) . Most már itthon van, de még mindig folyik a helyén egyfajta átlátszó váladék. Az orvos szerint ellenanyagot termel a szervezete a kapcsok ellen. A kérdésem az lenne, hogy az normális e, hogy még mindig váladékozik? Ha igen, kb. meddig szokott, mit mutat a tapasztalat? A másik kérdésem, hogy akkor is visszateszik a sztómát, ha ez a "folyás" nem múlik el? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: M. Mónika.

Dr. Boros Miklós válasza stoma témában

Tisztelt Kérdező!

Fizikális vizsgálat nélkül nehéz nyilatkozni. Természetesen lehet elhúzódóbb a gyógyulás a drain helyén, de láz, bőrpír esetén gyulladás is zajlik. Önmagában a váladékozás esetén is elvégezhető a rekonstrukció, ez nem akadály. Minden nap legyen sebtoilette és fedőkötés csere.

Kérdés: 2011. március 05., 13:27; Megválaszolva: 2011. március 08., 12:45
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Végleges stómám van végbél rák...
Tisztelt Doktonő/Úr! Kérdésem a címhez kapcsolódva, hogy a vendégnyíláson ki jöhet e bél kb 5-7 cm -re. Káros e ez? Vagy netalán...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...