Hasi CT, angiomyolipoma, magas bilirubin

Tisztelt Szakértő! Férjemnek 2010. év augusztusában szívműtéte volt (VSD zárás, sinus valsalva aneurisma ruptura miatt) , rendszeresen kontrollálják a GOKI-ban, rendben van az állapota. A szívbetegsége miatt kisvérköri pangása volt, ezért kontroll hasi UH-t rendeltek neki, ahol a bal vesén 8 mm-es angiomyolipomának megfelelő terimét észleltek, és 16 szeletes hasi CT-t indikáltak neki. A hasi CT szerint a bal vesén 7 mm-es zsírdenzitású terime látszik, és a hasi aorta mentén, valamint a jobb alhasban több 5 mm-es nyirokcsomó. Konzultáltunk szakorvossal, akinek véleménye szerint 3 hónap múlva hasi UH kontroll javasolt, egyébként ha nincs panasza más teendőt nem igényel a problémája. A másik gondunk, hogy szívműtéte óta a sérum bilirubin szintje (56) , főleg az indirekt bilirubin rész magas, és a műtét óta csak enyhén csökken. Minden más laborparamétere normális, a szakorvos véleménye szerint mivel a hasi CT nem írt le kóros elváltozást a májban, egyéb hasi belszervben (mája volt egyhén nagyobb) , ezért nem igényel teendőt. A fentiekben leírt két problémával kapcsolatban kérném a Tsztelt Szakértő válaszát, meglátását, véleményét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza magas bilirubin témában

Tisztelkt Kérdező!

Az angiomyolipoma első lépésként valóban követést igényel. A jelenlegi méret esetén további lépés, műtét még nem szükséges. A magas bilirubin szint mögött állhat a korábbi májpangás és a rövidebb vörösvértest élettartam. Legyen egy vasanyagcsere profil és amennyiben nem csökken tovább lássa haematológiai szakrendelés.

Kérdés: 2011. február 17., 09:07; Megválaszolva: 2011. február 21., 20:53
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus