Vakbélműtét után hőemelkedés reggel, este

Tisztelt Doktor Úr! Egy héttel ezelőtt hagyományos vakbélműtéten estem át. Szövődmények nem léptek fel, de mivel fájdalmaim voltak, és még máskor is éreztem ugyanott, ugyanazt a típusű fájdalmat, krónikus vakbélgyulladással diagnosztizáltak (azt hiszem, a vérvizsga és más tesztek is igazolták). Az orvos azt javasolta, jobb lesz elvégezni a műtétet, a jövőbeli szövődményeket (bármikor felléphettek volna) elkerülendő. Múlt héten csütörtökön megműtöttek, ezután 2 napos antibiotikumos kezelést kaptam. Minden rendben volt, nem éreztem rosszul magam, nem volt lázam, és gond nélkül beindult a bélműködésem is. Amióta azonban hazajöttem (közben megszakadt az antibiotikumos kezelés is), minden reggel és este hőemelkedésem van. Újabban (tegnap óta) reggel kimaradt, s csupán este észlelem. Tegnap a cérnákat is kivették, és az asszisztens szerint minden rendben van a sebet illetően. Mégis miért lép fel vajon ez a hőemelkedés vagy láz (37- től 37.6-ig terjedően)? Érezni is szoktam, amikor van. A sebhely körül még mindig zsibbadt, de gondolom, idő kell, ameddig kívül- belül teljesen begyógyul... Nem tudom, hogy ez a láz vagy hőemelkedés milyen mértékig normális, és ha esetleg valamilyen komolyabb, belső gyulladásról/szövődményről lenne szó, milyen más tüneteknek kellene azt kísérniük a hőemelkedésen kívül? A sebészorvos, aki műtött, jelenleg szabadságon van, s ezért nem tudok vele konzultálni. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a vakbél témában

Tisztelt Kérdező! Szedjen gyulladáscsökkentőt. 38 C-ig semmi ok az aggodalomra. A bőr zsibbadása természetes. Véleményem szerint a leírtak alapján nincs komoly probléma. Amennyiben láz alakul ki, fokozódó fájdalom, bőrpír menjen vissza a sebészetre, nem csak az operáló sebész tudja eldönteni a teendőket.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 20., 09:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 08:56
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus