Bélműtét után.......

Kérdéssel fordulnék önökhöz. Az édesanyámnak súlyos bélműtétje volt, kb. 3 hónapja a vékonybélből elég terjedelmes darabot kioperáltak. Semmilyen daganatot nem találtak nála. A műtét óta hasmenése van több kevesebb. Sajnos a testsúlyából is veszített, mert nem tud felszívódni semmi amit megeszik. az érdekelne, hogy esetleg valamilyen étrend változtatás vagy valamilyen életmód váltás, talán valami gyógyszer megoldás lenne számára. ő egy 71 éves aktív életet élő emberről van szó, akit nagyon megvisel hogy nem tud otthon elmenni az állapota miatt. Előre is köszönöm a segítő válaszát. Köszönettel: B. Gáborné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a bélműtét témában

Tisztelt Kérdező! Bélrezekció után a leírt probléma előfordulhat. Fogyasszon pro- és prebiotikumot. Gyakran egyen keveset, kerülje a cukrozott dolgokat. Keressék fel az operáló intézetet és kérjenek javaslatot nagy kalóriatartalmú tápszerre. Ezzel a fogyás is megállítható és a nyomelemeket és vitaminokat is lehet pótolni.

Kérdés: 2010. augusztus 03., 19:40; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 09:04
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus