Szőrbenövés gennyes tokkal

Tisztelt Orvosom! A farpofáim találkozásánál szőrbenövés történt, ami végül igen fájdalmas, hatalmas gennyes tokokat eredményezett. A mai napon voltam sebészeten, megnyitották, kitisztították. Azonban azt mondták, hogy a gyógyulás elég sokáig fog tartani. Mit lehet erről a kórról tudni? Tényleg sokáig elhúzódik az állandó kötözésre járás, seb tisztítgatás? Illetve még azt is mondta a sebész orvos, hogy egyelőre csak kitisztítja a sebet, megszünteti a gyulladást, hogy utána lehessen operálni a hátra maradt járatot. Mi ez a járat pontosan? Mindenképpen kell operálni? A zárójelentésben ezt írták: "3-4 napja sacralisan növekvő terime. Láz 39 C-ig. Tojásnyi flucuáló terime, abscedalt sacralis dermoid cista (sinus pilonidalis) . Lidocain loc.an. Incisio: nagymennyiségű pos ürül. Excochleatio. H2O2, Braunolos lavage. Vérzéscsillapítás. Tamonade. " Ez laikusként érthetően nagy vonalakban mit jelent? Illetve kell mennem kötéscserére, az is olyan fájdalmas lesz, mint a mai beavatkozás volt? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szamosi Szilvia válasza sinus pilonidalis témában

Tisztelt Kérdező!

A gyógyulás során a gyulladfás csökken, így a kötéscserék egyre kevesebb kellemetlenséggel fognak járni. A farpofák találkozásánál egy a lágyrészekbe vezető járat volt Önnél, ami okozta a gyulladást. Ennek pontos helyzetét a jelenlegi gyulladás gyógyulása után lehet megmondani és eldönteni kell-e műtéti bevatkozás ennek eltávolítására. A későbbiekben a leírt területen megjelenő duzzanat esetén mihamarabb sebészetre kell menni. A zárójelentésen a beavatkozások mellett a diganózis a sinus pilnodalis talaján kialakult tályog.

Kérdés: 2010. június 04., 08:40 ;Megválaszolva: 2010. június 04., 08:40
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Sinus polinidalis varrat levedzés
Tisztelt Doktornő kb három hónapja volt Sinus Polinidalis műtétem. Egy hónap alatt a panaszok elmúltak dolgozni is tudok minden gond nélkül. Másfél...
Sinus pilonidalis kiújulása, miért...
Tisztelt Doktorno! Nem tobb mint 6 honapja volt egy sinus pilonidalis mutetem ami elegge megviselt; most ugy nez ki hogy a betegseg ismet kiujjult es ismet...
Sinus pilonidalis műtét utáni...
Tisztelt doktor úr -hölgy, farokcsonti fájdalommal kapcsolatban szeretnék kérdezni, 36 éves vagyok két éve volt egy Sinus pilonidalis műtétem, három...
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv