• Epekő operáció ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nemrégiben Hasi UH.vizsgálaton voltam,melyben :"...epehólyag kp tág,folyadékkal telt,lumenében az infundibulum közelében egy kb. 16 mm nagyságú tipikus hangárnyékot adó soliter kő látható!" megállapítás szerepel. Panaszom a májamra 75 éves koromra eddig még nem volt, nem alkoholizálok,célszerűen táplálkozom. A döntést rám bízták,hogy kivetessem-e az epekövet! Javaslatukat kérem! Tisztelettel és Köszönettel: BGy.Győrből.

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező!

        Abban az esetben, ha nem okoz panaszokat az epehólyagkövesség gondosan kell mérlegelni, hogy a kő okozta lehetséges szövődmények és a műtéti kockázat miként alakulnak. Végeztessen rutin labort, EKG-t, mellkas röntgent. Panaszmentesség esetén nem kell mindenáron a műtétre törekedni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-07 12:18:18; Megválaszolva: 2010. május 07., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés