• Mutet utan 6 honappal is levedzik es faj a sebem.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno vagy Doktor ur

        42  eves kulfoldon elo ferfi vagyok. 6  ^ honapja egy " gennyzacskot" vagtak fel a vegebelnyilasom kozvetlen kozeleben. A sebesz azt mondta, hogy a nyilast nyitva kell hagyni es magatol begyogyul majd, es a belole kiomlo folyadek a normalis tisztulas eredmenye. ill. esetleg 30 % esely van ra, hogy egy ugynevezett vegbel sipoly alakulhat ki belole. A mutet utan nem verzett es nem is fajt igazan, es az 1.2-1.5 cm vagas szep lassan beforrt. Vagyis mindig maradt es van egy pici nyilas a vagas vegen, ahol ujra es ujra az uregben feltoltodott folyadek kifolyik.  Amig ki nem jon addig faj, ill. a beforrot mettszesnel enyhen feldagad, majd kijon belole a folyadek es nehany napig egyaltalan nem faj. Orvosom azt mondja, " hogy ez igy van rendjen". Bizom is benne, csak azota eltelt 6 honap es kezdek aggodni. A mutet utan sosem verzet a seb de 3 napja egy szekeles utan ver is jott a sebbol. Azota nem verzett, de faj ha sokat allok vagy teniszezem.  Heti 4 szer jatszom... Az arvos a mutet 4 napja ota azt mondta, hogy jatszhatom. En kihagytam 3 honapot es csak azutan kezdtem ujra teniszezni. Kerem segitsen mit tegyek? Normalis dolog ez? Elmulik magatol vagy keressek mas orvost? Egyebkent 4 orvoshoz mentem el 6 honap alatt es mind azt mondta, hogy elmulik magatol......

        Valaszat elore is koszon es aggodva varom

        Udvozlettel V. Zsolt

        WEBBeteg szakértő válasza a végbél tályog témában

        Tisztelt Kérdező!

        A végbél nyílásnál kialakult tályognak normális esetlben 6 hónap alatt meg kellett volna gyógyulnia. Az időnkét újra telődő üreg és spontán kiürülés okát meg kell keresni. A feltételezett fistula miatt további vizsgálatok szükségesek. Keressen fel proctológiai szakrendelést. Első lépésként a járat kontrasztanyagos feltöltése és röntgen kell, így lehet tisztázni a folyamatos váladékozás okát.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos

        Kérdés: 2010-03-17 21:27:58; Megválaszolva: 2010. március 17., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: