Felnőttkori tölcsérmellkas

Tisztelt Doktornő/Úr

 Az lenne a kérdésem, hogy felnőtt korban (33 éves férfi) a szimmetrikus tölcsérmellkas (pl. Nuss-féle) műtéttel  gyógyítható-e? Ha esetleg a műtét nem javasolt, akkor mivel lehet javítani a kialakult deformitáson?

Válaszát előre is köszönöm: S.P.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tölcsérmellkas témában

Kedves Kérdező!

 

Ebben az életkorban már csak egyedi mérlegelés után lehet a műtéti indikációt megmondani. Amennyiben nem okoz szív- és légzési problémákat ritkán javasoljuk a Nuss, vagy más típusú mellkasfali korrekciós műtétet. Ilyenkor a mellkasfal sokkal nehezebben alakítható, mint az ideálisnak tartott gyermekkorban. Emiatt a műtétet követő fájdalom is nagyobb. Kérdéseire a mellkassebészeti szakrendeléseken fog választ kapni, amennyiben tovább szeretne menni.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. július 28., 09:21; Megválaszolva: 2009. július 28., 09:21
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Tölcsérmellkas..
Üdvözlöm Azzal a kérdéssel keresném meg kedves doktor úr hogy 22 évesen lehetséges e korrekciós műtét mert engem nagyon zavar h kilóg a bordám.....
Tölcsérmellkas
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő 19 éves férfi vagyok tölcsérmellkassal. A műtétről szeretnék előzetes kérdéseket feltenni, mielőtt felkeresném...
Tölcsérmellkas
Tisztelt Doktorúr! 15 éves fiú vagyok és tölcsérmellkasom van. Kb 2-3 éve vettük észre, de úgy tudom, hogy a családban nem fordult elő...
Pectus excavatus
Fiam 12 éves. A mellkasával már többször voltunk orthépédián mert kissé besüppedt  (édesapjának is ilyen) . Eddig csak lufifujást, úszást...
Rekeszsérv