Drót kivétel!

Tisztelt Szakértő!

8, 5 éves gyermekemnek 1 hete eltört a karja, elmozdulásos haránt orsócsont törést szenvedett. Megoperálták, két dróttal rögzítették a csontját. Mostmár teljes (könnyített) gipszben van, 4 hét múlva akarják kivenni a drótjait.

Az orvos szerint ezt helyi érzéstelenítésben végzik. Kérdésem az lenne, hogy van e arra lehetőség (vagy szokás e) ekkor gyermeket elaltatni v. elkábítani ilyen beavatkozáshoz. Szegény kislányom nagy fájdalmakon van túl (a műtétet csak másnap reggel tudták elvégezni, így egy éjszakát erős fájdalmakkal töltött) , és nem szeretnénk, ha újból fájna neki. (Bárkivel beszéltünk, aki ilyenen esett át (felnőtt) mindenkinek fájdalmas beavatkozás volt! )

Kérhetem e én az orvost, hogy egy pár perces kábítást alkalmazzon, vagy ez lehetetlen kérés lenne, és minden esetben az érzéstelenítés a megszokott?

Köszönettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza drótkivétel témában

                         Kedves Anita!

  Jogos a kérdése, helyi érzéstelenítésben akkor szoktuk az ilyen beavatkozást elvégezni, ha a drótok jól tapinthatóak a bőr alatt. Ha nem, és amúgy is műtőben végzik el, nem pedig ambulanter, akkor rtg képerősítő alatt megkeresve a drótot, elvileg elvégezhető helyi érzéstelenítésben, de ha egy kicsit is keresgetni kell a műtét alatt a drótot, az fájdalmas.8 éves gyermeknél teljes joggal indokolt a "bódításos" műtét, ekkor nem mély narcosisban végzik az altatást, csak maszkot alkalmaznak. Próbálja ezt a kezelőorvosával megbeszélni.

 Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Dr. Juhász Csaba, traumatológus
Kérdés: 2009. július 14., 10:59; Megválaszolva: 2009. július 14., 10:59
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus