Fertőzésveszély csípőprotézis után

Március végén estem át egy cement nélküli  csípőprotézis beépítésen. Időközben -3 nappal ezelőtt egy látszőlag problémamentes körömvágás után a cipő levételekor enyhe, majd erősebb fádalmat éreztem az egyik nagy lábkörmöm mellett. Pirosedni kezdett az a rész. Baneocin kenőcsőt alkalmaztam. Ma ennek három napja. A gyulladást feltehetőleg a levágott körömnek a körömágyba szúródása okozta. A kenőcs alkalmazása nem tűnik hatásosnak, a körömégy piros, és egy ponton fájdalmas szúrást érzek. (Talán gennyes? )

Alapesetben az ilyesmi - hiszen néha előfordul - nem okoz gondot, különböző egyszerű gyógymódokkal megoldódik. Viszont nem tudom, hogy ez a kis mértékű, ám feltehetőleg gennyes duzzanat, gyulladás nincs-e, nem lesz-e befolyással az inplantátum állapotára. Ismerős sebésznél érdeklődtem méga kenőcs alkalmazása előtt, nem tulajdonított jelentőséget a problémának.

Mivel aggódom a protézisem miatt, felteszem Önöknek a kérdést: forduljak-e nyomban orvoshoz, vagy várjam meg a gyulladt rész gyógyulását?

Válaszukat előre is köszönöm:

Annuska

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a körömgyulladás témában

Kedves Annuska!
 
A körömágy gyulladása nem fog problémát okozni a csípőprotézis szempontjából. Azonban minden gyulladás jelent egy kis veszélyt, ezért amennyiben nem lát jelentős javulást keressen fel sebészeti szakrendelést.

Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. május 21., 23:28; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:45
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus