Dermoid Ciszta

Tisztelt Doktornő! Fél évvel ezelőtt alakult ki egy keresztcsonti tályogom (dermoid ciszta) , melyet 3 hónappal ezelőtt műteni kelett (amikor kialakult felnyitották, de sajnos kiürülés után a seb nem tudott bezáródni egy hártya miatt, ezért volt szükség a műtétre) . A műtét rendben zajlott, 2,5 hét után vették ki a varratokat, utána pedig még hetekig pihentettem. A műtét után 4 héttel megtelt a seb gennyel, mely pár perc alatt magától kiürült és azóta se volt vele problémám, már csak a heg maradt az egészből. Viszont azóta is farokcsonti fájdalommal küzdök: ha nekidőlök valaminek vagy ülés közben hátradőlök vagy ha puha ülőfelületre ülök. Érdeklődnék hogy mitől lehet, mit lehet vele kezdeni hogy elmúljon, milyen szakembert kell felkeresnem? Válaszát nagyon köszönöm!

Dr. Szilágyi Annamária válasza témában

Tisztelt Hölgyem!

Először is azzal szeretném kezdeni, hogy a dermoid cysta nem tályog. Az egy jóindulatú daganat. Mivel nem tudom, hogy pontosan honnan kellett eltávolítania sebész kollégámnak, nagyon nehéz véleményt mondanom. Nem tudom, hogy milyen rétegből, mélységből kellett azt kioperálni, milyen szöveteket érintett a műtét. Ebben az ügyben az operáló orvos a legilletékesebb nyilatkozni. Javaslom keresse meg őt, mondja el a panaszait, kérjen kontroll vizsgálatot!

Üdvözlettel: Szilágyi Annamária

Kérdés: 2022. november 14., 20:27; Megválaszolva: 2022. november 15., 06:49

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés