• Mi lehet ez a kinövés a végbél záróizmomnál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Elnézést kérek, lehet hogy nem jó szakterületet jelöltem be, de a proktológiát nem találtam a listán. 1 éve voltam proktológusnál kezdetleges aranyér panaszokkal, ő azt állította nagyon kezdetleges külső aranyerem lehet de szerinte anális fissura okozza a panaszaimat. Időként azóta is jelentkezik viszketés de a kenőcsös kezelés után már csak ritkán. Most viszont amiért első sorba írok önnek felfedeztem több apró csomót/dudort a végbél záróizomnál. Több irányban is találhatók, Nem tudtam tapintás alapján megállapítani hogy összetettek-e. Egyáltalán nem fájnak, néha érzek viszketést de azt továbbra is a kis végbélrepedéseknek tudom be. 3 hete jelentek meg körülbelül, Előtte pont nem sokkal voltak erős fájdalmaim végbél tájékon, bevallom közösülés után. Nem vagyok hypochonder, de szeretném kizárni a rákos megbetegedést, és nem tudom eldönteni, hogy ez haematoma, aranyér utáni bőrfüggelék vagy esetleg HPV-e? Jelenleg a kijárási korlátozások miatt nem tudok olyan egyszerűen feljutni Pestre orvoshoz kivizsgáltatni, ezért fordultam önhöz. Kérem legyen kedves nekem segíteni, mert szeretném tudni, hogy mi lehet ez és szeretnék megnyugodni ezzel kapcsolatban. Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm! További Szép Napot! Richárd U.i: nehéz volt képet csinálnom róla bevallom remélem valamennyire láthatóak a leírtak.

        Dr. Bodnár Edina válasza a végbél témában

        Kedves Richárd! A kép alapján külső aranyeres csomók vagy HPV okozta condylomák lehetnek. Szedjen Detralex tablettát és kenje Doloproct krémmel. Amennyiben nem javul így, akkor forduljon személyesen proctológushoz.


        Kérdés: 2020. április 03., 20:57; Megválaszolva: 2020. április 10., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.