Jeep betegség -> Dermoid tömlő -> sipoly

iszlet Webbeteg, A következő kérdéssel fordolok Önökhöz. Még májusban fájdalomas volt az ülés, keresztcsontom körül egy duzzanatot találtam, amit a sebész megvágott, majd hagyta hogy kifollyon a váladék és a seb záródjon. "Jeep betegésget" diagnosztizált a sebész. Szokásos eljárás. A rizikófaktorok megvannak: ülő munka, vezetek elég sokat, és a legfontosabb, hogy szőrös férfi vagyok, 30-40 között. Túlsúllyal nem kűzdök. A beavatkozást követően 25 nap múlva a duzzanat ismét jelentkezett, ez már elviselhető volt, de ismervén az előzményket jelentkeztem ismét a sebészeten, hogy problémám van. Egy picit újra megnyitotta a sebet, mondván, hogy a váladék nem ürült ki teljesen. Ezt követően a seb nem akar beforrni. A maga módján "jó" a helyzet, hogy van egy 5mm átmérőjű seb, és szerencsémre a két farpofa között magasabban, így inkább csak kellemetlen. Ismét felkerestem az orvost, ki megszondázta a felületről a "lyukat" és 15mm dermoid tömlőt diagnosztizált, ami kezd sipolyosodni. Rákédeztem a műtét lehetőségére azonnal, de azt a választ kaptam, hogy ne kapkodjunk, hanem csepegtessek minden reggel és este Curiosin oldatot a sebbe, és várjuk meg a fejleményeket. Elvileg ez össze tudja húzni alulról a sebet /tömlőt/ és be fog forrni. A sebész azt mondta, hogy az ilyen műtétek után 50%-50% hogy kiújul a dolog. Természetesen én sem szeretnék ajtóstúl a házba rontani, amig van lehetőség finomabb megoldásra. Elhanyagolni pedig semmiképp sem szeretném. Korábban /4 éve/ már volt egy sinus pilonidalis ambuláns műtétem, ez annak helyétől leglább 50 mm található. Az anamnézisemben szerepel minden, ugyanazt a szakrendelést látogattam meg. Az az ambuláns műtét után 10 nap alatt összefort, és éltem az életemet tovább. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen kezdődő vagy már kialakult sipoly ilyen kezeléstől meggyógyulhat-e? most 14 napja csepegtetem, de még mindig enyhén váladékozik, és természetesen érzem a sebet, de szerencsére közel sincs olyan fájdalom mint az első alkalommal. Amennyiben javasolna egy orvost, kérem tegye meg. Szívesen meglátogatom.

Dr. Papp Géza válasza Pilonidalis ciszta témában

Kedves Kérdező!

A kezeléstől elmúlhat. De sajnos a fordítottja is lehetséges.

Várjon türelemmel és menjen vissza a sebészhez.

Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2019. február 16., 15:27; Megválaszolva: 2019. március 01., 20:20
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...