• Műtét utáni lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy hete volt lágyéksérv műtétem a jobb oldalon, háló behelytéssel. Közvelten műtét után lábfájásra panaszkodtam, azt mondták természetes, elmúlik. Egy hét után tegnap előtt voltam varratszedésen, ismét megemlítettem. A sebész szerint ilyen műtét során előfordul idegsérülés, gyógyulási ideje 6-8 hónap. A sebem szépen gyógyul, a lábfájás nem. A fáfdalom a seb tájékáról indul, kb a térd vonaláig, leginkább villanyütéshez hasonlítanám. Csak bizonyos testhelyzetekben jelentkezik, mint felkeléskor, mozgás közben. Kérdésem: valóban idegsérülésre utal a tünet? Együtt kell élnem vele, dolgoznom hosszú hónapokig? Ha ezt nem akarom, kihez forduljak? Kímélnem kell, vagy terhelhetem? Van rá gyógymód? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Géza válasza a lágyéksérv műtét témában

        Kedves Kérdező! A panaszát vélhetően egy bőrideg okozza. Ritka probléma, nehezen szüntethető meg, de gyakran magától elmúlik kb. 3 hónap után. Ha a sebész nem tud segíteni, keressen fel egy un. fájdalom ambulanciát. Üdvözlettel Papp Géza


        Kérdés: 2019. január 20., 18:46; Megválaszolva: 2019. február 12., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: