• Fájdalmas alhasi csomó, és görcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 26 éves nő vagyok. 2 császármetszésem volt eddig, utóbbi 1.5 éve. Körülbelül 2 hónapja kezdődtek a kellemetlen tünetek, melyek között a gyakori vizelés (mennyiségre is sok), kifejezetten erős, alvadékos menstruáció, fájdalmas nemi élet (alatta és utána is), aktus utáni minimális vérzés (hüvelyszárazság nincs! ), alhasi, petefészek körüli szúró fájdalom, és tapintható csomó ami ki is dudorodik láthatóan, ugyanezen oldali derékfájdalom, menstruáció-szerű alhasi görcsök. Háziorvoshoz elmentem, gyors vizeletteszt kimutatta, hogy genny és vér is van a vizeletemben, majd elküldött góckutatásra. Nőgyógyásznál már jártam, aki levett tenyésztéshez mintát hüvelyből, és vizelettenyésztést is kért. Vérvizsgálatra is elküldtek, és ultrahangra is. Ezekre mind hétfőn fogok menni, de miután mondta az orvos, hogy lehet kell sebész konzultáns, kicsit megijedtem. Van egyébként spirálom 1 éve, ha ez esetleg fontos információ lenne. A kérdésem a következő, mik azok a betegségek, amiknél ezek a tünetek és szükség lehet sebészeti beavatkozásra? Nyilván ha meglennének az eredmények, okosabbak lennénk, de azért a felmerülhető lehetőségek érdekelnének. Nem is kérek most ezek alapján pontos diagnosztizálást, de akárhol olvasok, mindenhol a petefészekrákot hozzák fel lehetőségként, ami kicsit elkeserít. Kórtörténetemben visszérműtét, haemangioma, supraventricularis tachycardia. Állandó gyógyszer Metoprolol 100 mg. Nagyon szépen köszönöm a választ előre is!

        Dr. Papp Géza válasza a Alhasi panaszok témában

        Kedves Kérdező! A leírt panaszok alapján nekem nem elsősorban sebészeti eredet merül fel, sokkal inkább endometriózis, mely nem könnyű diagnózis. Lehetséges még valamilyen gyulladás is, ez könnyebben kezelhető lenne. A vizsgálatok nagyban segítik a pontos diagnózis megállapítását. Legyen türelemmel, biztos sikerülni fog kideríteni a panaszok okát. Üdvözlettel Papp Géza


        Kérdés: 2018. november 24., 20:16; Megválaszolva: 2018. november 26., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció