• Nyirokcsomó lánc eltávolítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! / Doktor Nő! A férjemet (36 éves) holnap műtik, mert a bal oldalt a nyakán van egy kb. 5 cm nagyságú nyirokcsomó duzzanat. A CT vizsgálat nem mutatott semmi rossz dolgot (tehát elvileg nincs daganat). Vékonytű biopsziás vizsgálat is megvolt, ott sem volt daganatra utaló jel a szövettannál. Uh sem mutatott semmit. Mindegyik gyulladást írt. Volt vérből vírusteszt, amin valami vírust kimutatott a lelet. A sima laborvizsgálatban viszont jó a vérkép! Antibiotikum (Zinat 2 doboz) nem használt. Így viszont a nyirokcsomólánc eltávolítását javasolták az orvosok, mert nem tudják, hogy mi lehet ez. Mennyire veszélyes az ilyen műtét? Mennyire számít rutin műtétnek? Felépülését tekintve mire lehet számítani? És szövődménye mik lehetnek, illetve mennyire gyakoriak? Nagyon aggódom a férjem miatt! Itthon várja egy 11 éves és egy 9 hónapos gyerkőc is velem együtt. Köszönöm a választ! Nikolett.

        Dr. Papp Géza válasza a nyirokcsomó műtét témában

        Kedves Kérdező! Egyetértek az indikációval. Szakavatott kézben ez alacsony rizikójú műtétnek számít. Ezzel együtt rutin műtét nincsen. Kérdezzék meg a hematológust, hogy kit ajánl, hozza forduljanak bizalommal. Üdvözlettel Papp Géza


        Kérdés: 2018. november 21., 11:58; Megválaszolva: 2018. november 21., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: