Kinövés a végbélnél

Kedves Doktor, volt egy végbél műtétem két héttel ezelőtt "Excisio condylomae perianalis (54996) " cím alatt. A felvételi státusz, Anascópia szerint 10 cm-ig néhány condilomának imponáló terimén kívül kóros elváltozás nincs. Altatásos műtét volt. Az elváltozások egy részét kimetszették, egy részét elketromosan kiégették, majd Condyline 5 mg/ml külsőleg oldattal lekezelték. Diagnózis: D1290: Végbélnyílás és analis csatorna jóindulatú daganata B0700 Vírusos szemölcsök Szövettani eredmény még nincs. Ami fontos lehet: - Van egy fissurám, ami időnként kiújul. Legutóbb kúpokkal, kenőcsökkel és NORMIX-al kezeltük - laktózérzékeny vagyok - Quamatelt szedek (40 mg 2x1) - Edzés miatt laktózmentes tejsavófehérje-izolátumot, Carbox szénhidrát tápkiegészítőt, kreatint és bcaa-t szedek - A műtét óta az orvos tanácsára ugyan úgy étkezem, mint műtét előtt; nem vonok meg magamtól semmit - Homoszexuális vagyok, anális közösülést folytatok befogadó oldalon (a műtét óta persze nem) Amiért írok: egy bizonyos ponton még mindig nagyon fáj ott lent, nem teljesen belül, de nem is kívül, hanem a kettő között, talán az izom körül. Főleg összehúzódásokkor és székeléskor. Utóbbinál istentelenül fájdalmas, a mai napig vérzik és váladékozik. Lidocain 50 mg kenőccsel kenem, kentem már be Doxiproct Plus OM kenőccsel is, Betadinos folyékony szappannal mosom meg minden székelés után. Semmi mást nem kaptam! A fájdalmon kívül észleltem egy kinövést, ami első ránézésre bőrkinövésnek tűnik. Olyan mint egy cafat, és ha széthúzom mögötte nagyon piros, vérbő, vérzik is és váladékozik, olyan mintha még mindig nyílt seb tátongana ott, de nagyon nagy. A doktor úr azt mondta egy egy hete történt kontroll vizsgálat alatt, hogy gyulladt. A kinövés egyre nagyobb, múlt hét óta körül-belül háromszorosára nőtt. Mellékeltem képet, kérem segítsen! Félek, nehogy valami rosszindulatú elváltozás legyen. Ezzel mit lehet kezdeni? Ezt is le kell műttetni? Menjek plasztikai sebészhez? Netán kenőccsel kezelhető vagy magától elmúlik? Mi lehet ez és mit tegyek? Előre is nagyon köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza végbél témában

Kedves Kérdező!

Úgy gondolom a seb a műtéttel van kapcsolatban, igazán hasznos választ az operáló orvostól kaphat. De addig a Doxiproct és a gyakori zuhanyoztatas lehet jó hatással. Daganatra nem gondolok, inkabb valamilyen gyulladasra.

Üdvözlettel

Papp Géza

Kérdés: 2016. október 17., 16:23; Megválaszolva: 2016. október 21., 05:31
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Pilonidal Sinus
Lehet, hogy végbélrákom van?
Tisztelt Doktornő! Szeretném tudni, hogy mi lehet ez a 2 db kitüremkedés a végbélnyílásomon. Már régen ott van, de közel nem voltam ekkorák...
Mitől lehet nekem külső aranyerem?
Nem tudom konkrétan mi lehet a bajom, de leírom.Hát én külső aranyérre gyanakszom, de ez a tünetem hogy a fenekemnél felül ilyen búbokat tudok...
Kemény valami a végbél falán
Kedves Doktornő, Doktor Úr, Először is szeretnék köszöntet mondani a szolgáltatásért és azért, hogy nap mint nap segédkeznek itt nekünk:) A...