Csukló műtét

Tisztelt Doktor Úr! Január 13.-án volt egy orsócsont törésem, amit sajnos műteni kellett, pontosabban egy lemezt is behelyztek a csuklómba. 10 nappal a műtét után levették a rögzítő gipszet és a varrat szedés is akkor történt meg. A gyógytornát 2-3 hete kezdtem meg, a kérdésem pedig az volna, hogy ilyen sérülés után mikor lehet elkezdeni súlyzós edzést végezni? És még egy dolog ami nem hagy nyugodni, hogy ahol elvan törve az a rész egyáltalán nem fáj, viszont a csuklóm másik oldala a kisujj felöli meg szokott fájni. általában akkor mikor próblom forgatni a csiklómat.

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklóműtét témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ilyen típusú műtétek után általában 3 hónap után engedjük meg a kemény fizikai terhelést, így a súlyzózás végzése is ekkortól javasolt. De ez az időpont nagyban függ a törés jellegétől, elhelyezkedésétől, az alkalmazott műtéti megoldástól és a beültetett lemeztől is. Így pontosabb választ operáló orvosától kaphat. Az Ön által említett fájdalom kapcsolódhat a töréshez is, de a műtéti beavatkozást során végzett szövetfelszabadítás miatt is kialakulhatott.

Kérdés: 2016. február 21., 10:53 ;Megválaszolva: 2016. február 21., 22:10
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés