Mútét után a levélben kifejtett problémák mennyire befolyásolhatják a beteg gyógyulását?

Kedves Doktor Úr! A férjem nevében szeretnék a Doktor Úrtól tanácsot kérni: Diagnózisok: Szabad test az ízületben; Rotator köpeny syndroma. Beavatkozás: Arthroscopia vállon. A férjem sebészeti története laikusan: ez év januárban rotátor köpeny szakadás miatt műtötték a jobb vállát. Abban a stádiumban érkezett, hogy még sikerült a rotátor köpeny varrata. A nyálka (? ) tömlőt eltávolították, a meszesedést lefaragták. Az altatásból felébredve természetesen nagyon nagy fájdalmai voltak, de mondták a nővérek, hogy ez majd enyhül, hagyjuk őt pihenni. Majd körülbelül egy-két óra elteltével erőteljes vérzés jelentkezett nála. Addig amíg az orvos vissza tudott hozzá érni, olyan 700 ml vért veszített, csak ezután tudta stabilizálni az állapotát. A varratszedésre a műtét utáni 13. napon került sor. Másnap azt vettük észre, hogy a kb. 6 cm-es vágott seb felső részén genny szivárog ki, ami pudingszerű volt.2 napig folyt a sebből, viszont csak kis mennyiségben. Sűrűn cseréltük a sebtapaszokat, így elviselhetőbb volt a látvány. Két nap után úgy tűnik, mintha javulna a helyzet, mert már csak vérsavó szivárog. Doktor úr, mindezeket figyelembe véve mennyire kellene aggódnunk a gyógyulás miatt? Előre is köszönök bármilyen segítő tanácsot. (A Donalgin nem hatott, Cataflam-ra váltottunk.) Üdvözlettel: Beatrix

Dr. Bogdán Aurél válasza vállműtét utáni probléma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A váll gazdagon erezett testrészünk, így műtét után az 5-700 ml vérvesztés természetes. A varratszedés utáni váladékozás nem általános dolog, de ritkán előfordul. Oka lehet a felszívódó varratok elfolyósodása, esetleg a bőr alatti szövetek fertőzése. Az mindenképpen pozitív, hogy már genny nem ürül, csak savó, de mindenképpen keresse fel operáló orvosát konzultáció és kontrollvizsgálat céljából. Addig is víz ne érje és kötözgessék rendszeresen.

Kérdés: 2016. január 27., 16:25; Megválaszolva: 2016. január 29., 17:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés