Röntgenlelet

Tisztelt Doktor Úr! Rendelkezem egy röntgen lelet diagnózisával: "A hyperextensios tartásban baloldalon az l-es metacarpo-phalangealis ízületben radialis subluxatio látható. Fractura nem látható." Szeretném tudni mit jelent a diagnózis számomra érthető nyelven? Ennek a sérülésnek hozzávetőleg mennyi a gyógyulási ideje? Megállapítható- e, a röntgenfelvételből (hozzávetőleg) , mikori a sérülés? (nap, esetleg hét, esetleg hónap) rendbe jöhet- e magától, ha néhány napig pihentetve van? Előre is Köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza hüvelykujj sérülés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírása alapján a hüvelykujj és annak kézközép csontja közötti ízületben valószínűleg az egyik oldalszalag elszakadt. Azt, hogy mikor azt a röntgen nem tudja megmondani. A sérülés után egy héten belül 6 hetes gipszrögzítést helyeznek fel, akkor meggyógyulhat műtét nélkül is, de ha ez nem valósul meg, akkor a tökéletes ujjfunkcióhoz már elengedhetetlen a műtét. Pontos válaszért keressen fel egy kézsebészeti, vagy baleset sebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2015. július 21., 09:13; Megválaszolva: 2015. július 24., 17:07
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus