Letapadt?

Tisztelt Dr. Úr! December közepén egy véletlen baleset során, "sikerült" a hüvelykujjamban a feszítő ínt és izmot elvágnom, késsel. Pici vágás volt, de nagy gond... Közel 1 órás műtét és 6 hét gipsz eltelte után, 2 hétig csak otthon, ezután pedig gyógytornán rehabilitáció volt. Jelenleg a második 20. tornán veszek részt, még 5 alaklom van vissza. A kezdeti merevség, és kötöttség után elég jól, bár néha fájdalmasan mozog, hajlítani is, és fogni is, szorítani is tudok vele. Nagyon sokat javult, ez tény! Ami gond és nagyon zavaró, hogy az utolsó perc / körmös rész / behajlítás után függőlegesig húz vissza, de onnantól egyenesen mereven áll, nem hajlik vissza a függőlegestől hátrafelé még picit sem, az utolsó perc. Ez nagyon sok, apró finom fogásnál zavaró illetve hiányzik... A kezelő dr. az utolsó kontrollon azt mondta, várjunk vele még, de valószínű az ín letapadt, amit egy korrekciós műtéttel helyrehoznak. Azóta eltelt 3 hét, de változás nincs. A jövőhéten kontroll lesz ismét. Lehetséges, hogy az ín letapadás miatt nincs meg az a mozgás? Vagy ez így marad már, bármennyi torna, kezelést is kapok? A műtét jár olyan kockázattal, hogy a most jól mozgó ujjam, esetleg rosszabb lesz? Tehát érdemes ezt a műtétet megcsináltatni, ha erről lesz szó? A munkámhoz nagyon kellene az a billentő, visszahajlító mozgás... Köszönöm a választ! K. Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ujjműtét utáni panasz témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentáció ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nagy a valószínűsége, hogy a hegesedés, letapadás a gátja a tökéletes ujjmozgásnak. Ez sajnos nem ritka az ilyen típusú sérülések miatt végzett műtétek után. Látatlanban azt tudom mondani, hogy sajnos szükséges lehet ezt a műtétet elvégeztetni a tökéletesebb funkció érdekében, de kis százalékban - az esetleges műtéti szövődmények miatt - előfordulhat, hogy rosszabb lesz a funkció, mint volt. Ennek a valószínűsége 1-2%.

Kérdés: 2015. március 23., 13:16; Megválaszolva: 2015. március 29., 23:19
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés