Artroszkópia után

Tisztelt Doktor úr! Nekem 2015.02.24-én volt egy műtétem (térd artroszkópia) egy porc darabka tört le a térdemből és a 2 csont között ragadt az ízületi folyadékban. A műtét során eltávolították a porcot és az alvadt vért és egy vékony csövet tettek be, hogy a maradék folyadékot is leszívja. Másnap miután a csövet kiszedték a térdemből, az orvos azt mondta, hogy most már ki tudom nyújtani a lábam teljesen mivel már nincs semmi benne ami ebben akadályozna. Elmondása szerint terhelnem kell a lábam (mankóval jártam műtét előtt és után ameddig nem kaptam egy térdrögzítőt) . Tudom még nem telt el sok idő a beavatkozás óta de engem aggaszt hogy a térdem még mindig meg van dagadva, szinte mint műtét előtt, talán egy kicsit kisebb, (ha minden igaz akkor a duzzanat oka, hogy nagyon sok vér folyt a térdembe) és hogy még mindig nem tudom rendesen kinyújtani a lábam. Amikor járok nem tudom teljesen terhelni, mivel nem egyenes. Az érdekelne, hogy normálisak e a tapasztalataim vagy valami nincs rendben. Ami ténylegesen aggaszt az az hogy napról napra enyhül a fájdalom de változás nincs akár a kinyújtást akár a duzzanatot tekintjük. Ha próbálom felhúzni vagy kinyújtani a lábam a térdem körül feszülő, nyilalló és szúrós fájdalmat érzek. Ön szerint mi lehet a probléma?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ízületi tükrözés után témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Erre egyébként is operáló orvosa hivatott, hiszen Ő tudja mi történt műtét közben és milyenek is az anatómiai viszonyok. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen beavatkozások után 2-3 hét szükséges a regenerációhoz. A térd duzzanata még beleférhet, de fokozatosan csökkennie kell, ha nem így van, akkor feltétlenül keresse fel kezelőorvosát. Ha a fájdalom nem csökken és a térd mozgása, terhelhetősége sem javul egy héten belül, akkor is javasolt a kontrollvizsgálat. Ha nem szed, akkor szedjen valamilyen porcerősítőt esetleg valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő tablettát is.

Kérdés: 2015. március 01., 23:17; Megválaszolva: 2015. március 06., 09:37
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus