Terhelés epekőműtét után

Laparoszkópos műtétem volt 3 hete, a sebek még varas állapotban vannak. Lassan fizikai munkát kell végezzek, van egy hektár szőlő amit művelnem kell. A gyomorszájnál levő seb aggaszt, kb.4 cm-es érzékeny. Lehet-e emelni, hajolgatni és mikortól. Nem szeretném, ha valami baj tokoznék magamnak, de a munka is lassan aktuális lesz. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza epehólyag műtét témában

Az epekő műtét nem az Én szakterületemhez tartozik. Pontos választ operáló orvosától kaphat, aki ismeri az anatómiai viszonyokat illetve tudja, hogy műtét közben milyen eljárással, milyen beavatkozásokat végzett és mennyi a rehabilitációs időszak. Általánosságban a laparoszkópos beavatkozások után a végzett műtéttípustól függően 3-6 hét pihenést szoktak javasolni. Ez az Ön esetében (epehólyag műtét) általában 3-4 hét.

Kérdés: 2015. február 25., 07:22; Megválaszolva: 2015. február 28., 13:36
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus