mütét után

Üdvözlöm Doktor ÚR! 10 éve ráestem a bokámra, nem volt törés de nagyon fájt mindig! 10év után észrevették, hogy porc leválásom van, ezért mütötték! (külföldön) . A mütétet altatásban, furással végezték, porc épités volt, majd 6 hétig nem állhattam rá! A 2 heg közül az egyik szép, a másik ami a belső boka felé esik kicsit pupos! 5napja álltam a lábamra, hozzáteszem buta és elhamarkodott voltam, nem apránként szoktattam hozzá a lábam, kicsit megerőltettem! Gondolom emiatt normális ha kicsit bedagad a lábfej és maga a boka is! Pihentetem amennyit tudom, de ami nagyon idegesit, hogy nem 100százalékos a bokám! Mikor tudom hajlitani ill. rendesen guggolni, mikor mulik el a gyengeség és a pici bizsergés? Erötlen még nagyon, de sokat tornáztatom! Persze nem várhatok csodát az első napon, inkább türelmetlen vagyok, de ez normális? Ha körkörös mozdulatokat végzek nem fáj, de ha egy picit spiccben van a lábam, olyan mintha valami nyomna ott bent! Kontrollom még odébb van! Bizom benne hogy ez átmeneti és türelemmel de hamarosan tudok futni is és tudom rendesen használni a lábam! Nyugtasson meg, hogy jól látom!:) Van e még valami amivel segitem a gyógyulást? Ez igy normális folyamat? Előre is köszönöm a segitséget! Tisztelettel Timea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza boka porcpótlás után témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Nem tudom milyen eljárással végezték a műtétet, mekkora területet kellett pótolni, milyen volt a porc állapota. Ezeket az operáló orvosa tudja, tőle kaphat pontos választ. Általánosságban azt tudom mondani, hogy mi is 6 hét tehermentesítést írünk elő, óvatos lábtornával és porcerősítő alkalmazásával elsősorban szájon át, később akár injekció formájában is. 6 hét után fokozatos terhelés. Első héten Én a szobakerékpározást, úszást szoktam javasolni, majd a fokozatosság elvén a 12. hétre javaslom a teljes terhelést. A duzzanat még természetes lehet ennyi idővel a műtét után. A seb milyensége függ a varrat tulajdonságától és a csomózási technikától is. A fájdalom főleg spiccben természetes lehet, ha ilyenkor kerül terhelés alá a pótolt terület.

Kérdés: 2015. február 18., 08:18; Megválaszolva: 2015. február 25., 09:43
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus